17.07.2014

Site Yöneticisi
tarafından eklendi

2094
görüntüleme

Yenimahalle’de Engeller Yüzerek Aşılıyor

Yenimahalle’de Engeller Yüzerek Aşılıyor

Engellilerin sosyal hayata katılımı, yarınlara umutla bakmaları için projeler geliştiren Yenimahalle Belediyesi, açtığı yüzme kursu ile engellileri hayata bağlıyor. Sadece sağlıklı bireyler için değil, toplumdaki dezavatajlı bireyler için de hizmet ürettiklerini vurgulayan Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, “Engellileri topluma kazandırmak, öncellikli hedefimiz. Bu kursumuz sayesinde engelli kardeşlerimiz, hem keyifli vakit geçiriyor hem de hayata umutla bakıyor” dedi.

Yüzerek rehabilite oluyorlar

Engelsiz bir Yenimahalle hedefiyle projeler gerçekleştiren Yenimahalle Belediyesi, Ankara’nın en çok tercih edilen havuzlarından biri olan Sabancı Yüzme Havuzu’nda 4 yıldır engellilere yüzme öğretiyor. Rehabilitasyon amaçlı düzenlenen kursa katılan kursiyerler, engellerini unutarak dolu dolu ve keyifli saatler geçiriyor.

Yaş sınırı olmaksızın bedensel ve zihinsel engellilerin faydalandığı kursta 35 kursiyer, uzman ve deneyimli eğitmenlerden ders alıyor. Yüzme antrenörleri gözetiminde her hafta sonu birer saat yüzme fırsatı bulan engelliler, havuzda neşeyle kulaç atıyor.

Yaz-kış havuz keyfi

Birçok engellinin ilk kez havuzla tanışmasını sağlayan kursta engelliler, oldukça keyifli dakikalar geçiriyor. Yaz-kış devam eden kursta her kursiyerle tek tek ilgilenen eğitmenler, engellilere su üstünde durma, ayak ve kolları çalıştırmayı öğretiyor. Dileyen ebeveynler, çocuklarıyla birlikte yüzebiliyor.

İzleyici tribününden kursu izleyen aileler, çocuklarının yüzerek rahatlığını ve kurstan çok mutlu ayrıldıklarını belirterek Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar’a böyle bir hizmeti sunduğu için teşekkür etti.

Ankara'da zincirleme trafik kazası: 8 yaralı

Ankara / 16.07.2014

Yenimahalle’de çöp devrimi

Batıkent / 11.07.2014

Ankara'da Ulaşım İndirimi

Ankara / 27.06.2014

Batıkent ile Eskişehir yolu arasında EGO hattı kampanyası

Batıkent / 24.06.2014

Batıkent'in "Central Park"ı: Batıkent Kent Merkezi Parkı

Batıkent / 24.06.2014