27.06.2014

Site Yöneticisi
tarafından eklendi

2274
görüntüleme

Ankara'da Ulaşım İndirimi

Ankara'da Ulaşım İndirimi

Halk otobüsü ve minibüs esnafı, 10 gün önce yapılan zamdan kendi isteğiyle feragat etti. 30 kuruşluk zammın yarısı, yolcu kaybı yaşanması nedeni ile geri çekildi.

Başkent'te toplu taşıma ücretlerine Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME) tarafından yapılan zammın ardından kuruş hesabına girmek durumunda kalan ve yolcu kaybeden özel halk otobüsü ile minibüs esnafı, 2.40 TL olarak belirlenen ücreti 2.25 TL'ye çekti. Uygulamayı ilk olarak halk otobüsçüleri başlattı. Ardından yolcu kaybettiğini söyleyen minibüsçü esnafı da aynı ücretle yolcu taşımaya başladı.

HALK OTOBÜSÜNE UYDULAR

Halk otobüslerinin, UKOME tarafından 2.40 TL olarak belirlenen ücrette indirim yapmasının ardından çok yolcu kaybettiklerini belirten Ankara Minibüsçüler Odası Başkanı Hacıbekir Gani, "Özel halk otobüsleri ulaşım ücretlerini 2.25 TL'ye indirince biz de kısa sürede çok yolcu kaybettik. Bu nedenle pazartesi günü itibari ile zarar yapmamıza rağmen kısa mesafe ulaşım ücretlerinde biz de indirime gitmek zorunda kaldık" dedi.

PARA ÜSTÜ SIKINTI OLUYOR

İndirimin rekabeti koruyabilmek adına yapılmasının yanı sıra para üstü sıkıntısının da göz önünde bulundurulduğunu söyleyen Hacı Bekir Gani, "Ücret 2.40 TL olduğunda müşteri ve minibüsçü için bozuk para sıkıntısı yaşanıyordu. İndirim yapmamızdaki önemli unsur da buydu. Böylelikle bozuk para sıkıntısını da aşmış oluyoruz" dedi.

Kaynak : Sabah

İlgili Haberler

Batıkent ile Eskişehir yolu arasında EGO hattı kampanyası

Batıkent / 24.06.2014

Batıkent'in "Central Park"ı: Batıkent Kent Merkezi Parkı

Batıkent / 24.06.2014

Hz. Ebubekir Camii Açılışı

Batıkent / 24.06.2014

Kubat Büyüledi

Batıkent / 16.06.2014

Ankara' da Akıllı Kart Dönemi

Ankara / 16.06.2014