13.09.2014

N. Emre Akdemir
tarafından eklendi

2856
görüntüleme

Batıkent'te Şebeke Suyuna Hasret Bir Site

Batıkent'te Şebeke Suyuna Hasret Bir Site

Başkent’te suyla ilgili tartışmalar devam ederken, uzun yıllardır şebeke suyuna kavuşmayı bekleyen Batıkent’teki Kuzey Yıldızı Sitesi sakinleri, “Daha önce tankerlerle su taşınıyordu. Şimdi şantiye suyu kullanıyoruz ama ihtiyacımızı karşılayamıyoruz. Kalıcı bir çözüm istiyoruz” dedi.

Uzun yıllardır su sıkıntısı yaşayan Batıkent Çakırlar Mahallesi, Kuzey Yıldızı Sitesi sakinleri, “13 yıldır şebeke suyu bağlatılmadı. Hala şantiye suyu kullanıyoruz. Şantiye suyu da kötü kokulu ve yeterince tazyikli değil” dedi.

Evini aldığından bu yana su sıkıntısı yaşadığını belirten Nurhan Yıldırım, şunları söyledi:

“Ne yaptıysak bir sonuca varamadık. Başvurduğum tüm kurumlar bireysel başvuruları değil sadece müteahhit ya da kooperatif başkanını muhatap alacaklarını söylüyor. Bu kişiler de sorunu çözmeye yanaşmadıkları için su sıkıntısı çekmeye devam ediyoruz. Haftada 3-4 gün susuz kalıyoruz. Üst katlara ise su normalde de ulaşamıyor. Daha önce tankerlerle su bağlanıyordu, şimdi en azından ASKİ şantiye suyu bağladı ama o da yetersiz, ihtiyacımızı karşılamıyor.”

Suyun metreküp fiyatını konut tarifesi olan 3,8 TL’den ödemeleri gerekirken, şantiye suyu kullandıkları için metreküp fiyatına 9,68 TL ödemek zorunda bırakıldıklarını belirten site sakinleri, su sorununa yetkililerden kalıcı bir çözüm talep ediyor.

Kaynak : Hürriyet

Ankara'nın 5 noktasına 'cep garajı' yapılacak

Ankara / 11.09.2014

Zabıta Ankara'daki Suriyeli dilencileri topladı!

Ankara / 11.09.2014

Özel halk otobüslerinin hizmet kalitesi yükselecek

Ankara / 11.09.2014

Yenimahalle sanatın başkenti

Ankara / 11.09.2014

Ankara'nın içme suyu analiz sonuçları açıklandı

Ankara / 09.09.2014