21.03.2016

Batıkent Admin
tarafından eklendi

2591
görüntüleme

Ankara'nın ne kadar içme suyu kaldı?

Ankara'nın ne kadar içme suyu kaldı?

Ankara'nın barajlarının doluluk oranı son yağışlarla birlikte yüzde 44'e ulaştı. ASKİ Genel Müdürü Necmettin Tahiroglu, barajların doluluk oranı ve içme suyu ile ilgili bir açıklama yaptı.

Tahiroglu, "Mart ayı itibari ile barajlarımızın doluluk oranı yüzde 44 olarak ölçülmektedir. Bu yıl sadece 2,5 ayda barajlarımıza 220 milyon metreküp su gelmiştir" dedi.

'KIZILIRMAK SUSUZLUĞA KARŞI SİGORTA'

Başkentin su ihtiyacını karşılayan Kurtboğazı, Eğrekkaya, Akyar, Kavşakkaya, Çubuk-2, Çamlıdere ve Elmadağ barajlarında biriken su miktarının 699 milyon metreküpe ulaştığını belirten Tahrioğlu, "Hiç yağmur yağmasa bile barajlarımızda Ankara'nın 2 yıllık su ihtiyacını karşılayacak kadar suyumuz var. Geçen seneyle kıyasladığımızda, barajlarımızda 112 milyon metreküp daha fazla su var. Zaten Kesikköprü - Kızılırmak sistemi de Ankara'nın susuzluğa karşı sigortası konumundadır. O yüzden, Ankara'nın herhangi bir su problemi olmadığını rahatlıkla söyleyebiliriz" diye konuştu.

İSTANBUL'UN 2 KATI

Barajların doluluk yüzdesi ile ilgili de bilgi veren Tahiroglu, 'Yüzde 44'lük doluluk oranı, vatandaşlarımızı endişeye sevk etmesin. Doluluk oranının düşük olmasının sebebi barajlarımızın toplam hacminin çok büyük olmasıdır. Barajlarımızın toplam hacmi 1 milyar 600 milyon metreküpe yakındır. Bu rakam ise İstanbul'un bütün barajlarının toplam kapasitesinin neredeyse 2 katı büyüklüğündedir" dedi Ankara'nın şebeke suyu kalitesinin de çok yüksek olduğunu belirten Tahiroglu, şöyle konuştu: "Suyumuz bol ve içilebilir kalitededir. Şebeke suyumuz Dünya standartlarına uygundur. Sağlık Bakanlığı İnsani Tüketim Amaçlı Sular Hakkında Yönetmelik, TS 266 İçme Suyu Standardı ve Dünya Sağlık Örgütü sınır değerlerini karşılamaktadır. Suyumuz aynı zamanda Sağlık Bakanlığı Türkiye Halk Sağlığı Kurumu tarafından da denetlenmektedir. Yapılan tüm denetimlerde suyumuz temiz ve içilebilir kalitede çıkmıştır. Ankaralı vatandaşlarımız gönül rahatlığıyla musluktan su içebilirler." Ankara’ya su sağlayan Barajların toplam kapasitesinin 1 milyar 600 milyon metreküpe yakın olduğunu belirten Tahiroğlu, "Bu rakam İstanbul'un bütün barajlarının toplam kapasitesinin neredeyse 2 katı büyüklüğündedir" dedi.

Hakkari'de Şehit Olan Askerin Ateşi Batıkent'e Düştü

Ankara / 15.03.2016

Ankara'da büyük patlama!

Ankara / 13.03.2016

Batıkent'te dolmuş ve kamyonet trafik kazası yaptı: 4 yaralı!

Batıkent / 10.03.2016

Toptancı Hali Taşınıyor

Ankara / 08.03.2016

GİMAT dünyayı doyurur

Ankara / 05.03.2016