11.09.2014

Site Yöneticisi
tarafından eklendi

3612
görüntüleme

Ankara'nın 5 noktasına 'cep garajı' yapılacak

Ankara'nın 5 noktasına 'cep garajı' yapılacak

Aşti'deki yoğunluğu azaltmak isteyen Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Başkent'te çevre yoluna odaklı 5 ayrı bölgeye cep garajları inşa edecek. AŞTİ'den kalkan otobüsler bu ceplerde yolcu alabilecek. Yeni yapılacak cep garajları, Eskişehir Yolu girişi, Karşıyaka, İvedik, Gölbaşı ve Samsun Yolu'na inşa edilecek. AŞTİ'ye uzak bir mesafede olan Sincan'da oturan bir yolcunun AŞTİ'ye gelmesine gerek kalmayacak. 

2015 YILINDA BAŞLIYOR 

Mamak'a yeni bir AŞTİ inşa ederek ulaşımı rahatlatmak istediklerini belirten BUGSAŞ Genel Müdürü Seçkin Odabaşı, "Büyükşehir Belediye Başkanımız Melih Gökçek'in desteğiyle yeri değişecek olan AŞTİ'ye olan ulaşım sorununu cep garajlarıyla aşacağız. 2015 yılı başlarında çalışmalara başlayarak çevre yoluna odaklı 5 ayrı bölgeye cep garajları inşa edeceğiz" dedi. 

ÜCRETSİZ SERVİSLER OLACAK 

Odabaşı, "Garajlar ile AŞTİ'deki yoğunluk azalacak. Sincan'da oturan bir yolcu AŞTİ'ye gelmeyecek. Eryaman, Etimesgut ve Sincan çevre yoluna odaklı birleşme noktasındaki cep garajına gidecek. Ayrıca her cep garajına da ücretsiz servis olacak. Bu garajlar mevcut AŞTİ için de hizmet verecek. AŞTİ'ye ulaşımda zamandan tasarruf sağlayacak. AŞTİ'nin yükü hafifleyecek" diye konuştu. Odabaşı ayrıca AŞTİ'de güvenlik konusunda yaşadıkları sıkıntıları dile getirerek, "Özellikle Suriyeliler'den ve hırsızlık olaylarından dolayı AŞTİ'de vardiyalı olmak üzere sivil ekip oluşturduk. Güvenlik seviyesini üst düzeye çıkardık. X-ray cihazlarla ve kapıdan girişlerle üst seviyede güvenliği artırdık" dedi. 

24 KİŞİLİK SİMSAR AVCILARI

Gelen ve seyahat edecek yolcuların sıkıntılarına da el attıklarını vurgulayan Seçkin Odabaşı, "Yolcularımız valizlerini taşıyamıyorlardı. Bavullarını taşımak için ücretsiz yük araçları getirdik. Buralara belirli görevliler koyarak bütün eşyalarını ücretsiz taşımalarını sağladık. Önceden bu araçlar kiralanıyordu ve bunların simsarları vardı bedel karşılığı yapıyorlardı. Bunlarla ilgili 24 kişilik ekip oluşturduk. AŞTİ'ye gelen yolcularımız yük arabalarına yüklerini koyup arabalarına götürüyor. Gezici ekibimiz de yük arabalarını toplayıp yerine koyuyor. Bu hizmet sürekli ve ücretsiz olacak" dedi. 

HİJYEN KONUSU ÇOK ÖNEMLİ

Temizlik ve hijyen konusunda da sıkıntı yaşadıklarını belirten Seçkin Odabaşı, "Bu konuya ağırlık verdik. 7 temizlik aracını 9'a çıkardık. Bununla birlikte ekiplerin vardiya sistemini de arttırdık. AŞTİ'de tuvaletlerini merdiven altlarına kör noktalara yapanlar vardı. Bunları da kameralarla tespit edip anında müdahale ediyoruz. AŞTİ artık tertemiz oldu. Suriyeliler'i AŞTİ'ye almıyoruz. Gelen Suriyeliler'i de Valilik ve Emniyet aracılığıyla gönderiyoruz" diye konuştu. 

Kaynak : Sabah

Zabıta Ankara'daki Suriyeli dilencileri topladı!

Ankara / 11.09.2014

Özel halk otobüslerinin hizmet kalitesi yükselecek

Ankara / 11.09.2014

Yenimahalle sanatın başkenti

Ankara / 11.09.2014

Ankara'nın içme suyu analiz sonuçları açıklandı

Ankara / 09.09.2014

Öğrenciler okul müdürlerini istedi

Batıkent / 09.09.2014