09.09.2014

Site Yöneticisi
tarafından eklendi

2249
görüntüleme

Ankara'nın içme suyu analiz sonuçları açıklandı

Ankara'nın içme suyu analiz sonuçları açıklandı

Başkent Ankara'da şebeke suyu sağlıksız iddiaları ile ilgili olarak Ankara Halk Sağlığı Müdürlüğü bir açıklama yaptı. Son günlerde Ankara'nın şebeke suyu hasta ediyor, haberleri üzerine Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından içme suyu analiz sonuçları açıklandı.

Ankara Halk Sağlığı Müdürlüğü, ‘Ankara’nın çeşme suyu kirli’ iddialarına ilişkin, “Bu yıl Temmuz ve Ağustos aylarında şebeke suyundan 478 su numunesi alınmış olup uygunsuzluk tespit edilmemiştir." açıklamasını yaptı.

İçme- kullanma sularının kalitesi ‘İnsani Tüketim Amaçlı Sular Hakkında Yönetmelik’ hükümleri Türkiye Halk Sağlığı Kurumu tarafından düzenli olarak takip edildiği ifade edilen açıklamada, “İçme kullanma suyu şebekesini temsil edecek şekilde belirlenen izleme noktalarından Halk Sağlığı Müdürlüklerince numuneler alınarak, analizleri Halk Sağlığı Laboratuvarlarında yapılmaktadır” denildi.

Ankara’nın içme ve kullanma suyunun bin 91 numune alma noktasından takip edildiği belirtilen açıklamada,“ Ülkemiz genelinde olduğu gibi Ankara’da da yaz aylarının kurak geçmesi nedeniyle su kaynaklarında düşüş yaşanmıştır. Bu nedenle, önlemler artırılmış, takipler sıklaştırılmıştır. Bu yıl Temmuz ve Ağustos aylarında şebeke suyundan 478 su numunesi alınmış olup uygunsuzluk tespit edilmemiştir. İlgili birimlere yapılan çalışmalarda, görülen mide- bağırsak rahatsızlıklarından şehir şebekesi suyunun sorunlu tutulamayacağı değerlendirilmiş, bina içi su sistemlerinin de kontrol edilmesi üzerinde durulmuştur. Yapılan izleme sonuçlarına göre mikrobiyolojik uygunsuzlukların münferit olduğu, hastaların ikamet ettiği bölgelerde uygunsuzluk saptanmadığı ve halk sağlığını tehdit edece ya da salgına yol açabilecek durumun da olmadığı gözlenmiştir.” 

Öğrenciler okul müdürlerini istedi

Batıkent / 09.09.2014

Ankara'nın Suyu Temiz mi?

Ankara / 08.09.2014

Ankara'da EGO otobüsü binaya çarptı!

Ankara / 07.09.2014

OSTİM davası ertelendi

Batıkent / 05.09.2014

Esenboğa 'çevreci' havalimanı oldu

Ankara / 05.09.2014