11.09.2014

Site Yöneticisi
tarafından eklendi

2388
görüntüleme

Özel halk otobüslerinin hizmet kalitesi yükselecek

Özel halk otobüslerinin hizmet kalitesi yükselecek

Ankara Şehiriçi Özel Halk Otobüsçüleri Esnaf Odası tarafından kent içi toplu taşıma hizmeti veren Özel Halk Otobüslerinin işletmeci, şoför ve biletçilerine yönelik eğitim semineri verildi.

Eğitim seminerinde ilk olarak sinevizyon gösterisi eşliğinde sürücülerin yaptığı kural ihlalleri ve bunlara bağlı trafik kazaları gösterildi. ‘Trafik kurallarına uysalardı ve Biraz daha dikkatli olsalardı bu kazalar olmayabilirdi’ uyarıları sıkça yapılarak seminere katılan sürücülerin dikkati çekildi.

Trafikte yaşanan kural ihlalleri ve sonuçlarından örneklerin yer aldığı sinevizyon gösteriminin ardından, Ankara Şehiriçi Özel Halk Otobüsçüleri Esnaf Odası Başkanı Ercan Soydaş, yolcu şikayetlerini azaltmak istediklerini belirterek, katılımcılara uyarılarda bulundu.

‘MÜŞTERİ MEMNUNİYETİ SAĞLANACAK’

“İnsan odaklı hizmet sektörü olarak çok dikkatli çalışmalıyız” diyen Başkan Soydaş, “Ankara protokol şehri. İşimize saygı duyarak çok dikkatli çalışmalıyız. Başka kurum yada kuruluşlara herhangi bir iş için gittiğinizde nasıl sorunsuz, kaliteli iyi bir hizmet bekliyorsanız sizler de otobüslerimize binen müşterilerimize öyle davranmak zorundasınız. Yolcu endeksli, dolayısıyla insan endeksli çalışıyoruz. Yolcuyla ilişkiler noktasında her ne koşulda olursa olsun, yolcuya iyi davranılacak, memnuniyet sağlanacak. Kimse yolcumuzdan üstün değil.” ifadelerini kullandı.

‘GÖREVDEN UZAKLAŞTIRMA İLE CEZALANDIRACAĞIZ’

Yönetmeliklerden doğan yükümlülükleri ve yetkileri kapsamında önümüzdeki haftadan itibaren denetimleri artıracaklarını ifade eden Başkan Soydaş şunları kaydetti: “Oda yöneticileri ve durak başkanlarından oluşacak denetim kurulumuz tüm kural ihlallerini ve yolcu şikayetlerini değerlendirerek sonuca bağlayacak. Kırmızı ışık ihlaline ve yolcuya kötü muameleye kesinlikle tolerans gösterilmeyecek, bu kurallara uymayanları görevden uzaklaştıracağız. Trafik kurallarına, şehiriçi hız limitine kesinlikle uyulacak. Kural ihlali yapılmayacak. Şoför ve muavin oturdukları yerden kendi aralarında sesli bir şekilde konuşmayacak. Şoför, direksiyon başında iken telefonla konuşmayacak, kesinlikle başka bir işle uğraşmayacak. Araçlarımız çok temiz olacak. Sıcak havalarda kesinlikle klimalar çalıştırılacak. Yolcunun bileti istenmeden verilecek. Hareket saatlerine uyulacak, trafikte hızlı ya da yavaş gidilmeyecek, duraklarda gereksiz bekleme yapılmayacak. 24 kalemi bulan ücretsiz ve indirimli yolcu taşıma uygulamaları konusunda yolcularla tartışmaya girilmeyecek, gereği yerine getirilecek. İşimizi önemseyerek ve severek yaparak, hizmet kalitemizi yükselteceğiz.”

Kılık kıyafet ve saç - sakal tıraşı konusunda da bazı uyarılarda bulunan Başkan Soydaş, ”Kılık kıyafete çok dikkat edilecek. Temiz ve ütülü kıyafetler giyilecek. Beyaz, mavi ve gri tonlarında pantolon ve gömlek olacak. Pazartesi gününden itibaren kravat takmak da zorunlu. Her gün olmasa da gün aşırı sakal tıraşına önem verilecek.” dedi.

Başkan Ercan Soydaş’ın konuşmasının ardından katılımcılar da soru ve görüşleriyle eğitim seminerine katkı sağladılar. 

Yenimahalle sanatın başkenti

Ankara / 11.09.2014

Ankara'nın içme suyu analiz sonuçları açıklandı

Ankara / 09.09.2014

Öğrenciler okul müdürlerini istedi

Batıkent / 09.09.2014

Ankara'nın Suyu Temiz mi?

Ankara / 08.09.2014

Ankara'da EGO otobüsü binaya çarptı!

Ankara / 07.09.2014