24.06.2014

Site Yöneticisi
tarafından eklendi

2606
görüntüleme

Hz. Ebubekir Camii Açılışı

Hz. Ebubekir Camii Açılışı

Yenimahalle Belediyesi’nin yapımına büyük katkı sağladığı Batıkent Hz. Ebubekir Camii’nin açılışı dualarla yapıldı. Açılış törenine katılan Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, “Mübarek bir gün olan hayırlı bir Cuma gününde bu mabedi açmanın onurunu yaşıyorum” dedi. 3 senede tamamlanan caminin açılışına, Yenimahalle İlçe Müftüsü Eyyüp Demir, mahalle muhtarları ve çok sayıda vatandaş da katıldı.

Batıkent Turgut Özal Mahallesi’nde, cadde üzerinde tek cami olan Hz. Ebubekir Camii’nin kurdelesini kesen Yaşar, “ İbadethaneler huzur veren yerlerdir. Çünkü buralarda sevgi var, saygı var, barış var. Kavga dövüş yok, ötekileştirmek yok, kin yok. Benim kitabımda kul hakkı yemek yok, insana insanca yaşamanın bilincini vermek, onlara yol göstermek, yoldaş olmak var” dedi. Mahallede camiye ihtiyaç olduğunu belirten Yaşar, okullar ve sağlık ocakları için de her türlü desteği vermeye devam edeceğini söyledi. 

Açılışla, 30 bin nüfusa sahip olan bölgede cami sıkıntısı çeken vatandaş, bin beş yüz kişi kapasiteli camide ibadetini daha rahat gerçekleştirirken, cuma günü olan açılış dolayısıyla ilk cuma namazını kıldı. 

Açılışta konuşma yapan Yenimahalle Müftüsü Eyyüp Demir, katkılarından dolayı Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar’a uzun ve hayırlı bir ömür dilerken, emeği geçen herkese teşekkür etti. Camileri Kabe’nin şubeleri olarak nitelendiren Demir, “Camilerin hayatımızda ayrı bir yeri vardır. Allah bizlere nice ibadethaneler nasip etsin” dedi.

Kubat Büyüledi

Batıkent / 16.06.2014

Ankara' da Akıllı Kart Dönemi

Ankara / 16.06.2014

Batıkent'te yol çöktü!

Batıkent / 06.06.2014

Batıkent metrosunu su bastı

Batıkent / 05.06.2014

Başkan Yaşar'dan Kütüphane Müjdesi

Batıkent / 02.06.2014