20.07.2015

N. Emre Akdemir
tarafından eklendi

2149
görüntüleme

Yenimahalle Belediyesi'nden Batıkent’te dev iftar

Yenimahalle Belediyesi'nden Batıkent’te dev iftar

Ramazan boyunca birbirinden kalabalık iftar yemeklerine ev sahipliği yapan Yenimahalle Belediyesi, Batıkent Meydan AVM önünde düzenlediği iftar organizasyonuyla 2 bin 500 vatandaşı bir araya getirdi.

Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar’ın ev sahipliği yaptığı yemeğe, CHP Ankara İl Başkanı Adnan Keskin, Yenimahalle Belediyesi Başkan Yardımcıları Erhan Aras, Yaşar Neslihaoğlu, Başar Bal, meclis üyeleri ve muhtarlar da katıldı.

Semazenlerden muhteşem gösteri

Hafızlar Fazlı Çoban ve Ömer Faruk Güney tarafından okunan dualar ve ilahilerle başlayan program, semazenlerin muhteşem gösterisi ile devam etti.

Özenle hazırlanmış kırmızı beyaz masalarda, Dünya Kur’an-ı Kerim Okuma Yarışması’nda dünya 3’üncüsü olan Hafız Muhammet Mansur Sağır’ın Kuran Tilavetini dinleyen vatandaşlar, Sağır’ın ezan okumasıyla oruçlarını açtı.

“Daha nice güzel Ramazanlar yaşayacağız”

Yemekte konuşma yaparak, vatandaşlara seslenen Başkan Yaşar, “Bir Ramazan ayının daha sonuna geldik huşu içinde bir Ramazanı daha geride bırakıyoruz. Bayramda da inşallah eşimizle, dostumuzla komşumuzla, milletçe huzur içerisinde bir bayram yaşayacağız. Biz bunları yaşarken bazı İslam ülkeleri için aynı şeyleri söylemek mümkün değil. Onlar acı içerisindeler, kardeşi kardeşe kırdırıyorlar, dinimizin ve insanlığın kabul etmediği işkenceleri yaşıyorlar. Biz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün değerleri sayesinde bugün huzur içerisindeyiz. Daha nice güzel Ramazanlar yaşayacağız. Yaptığımız ibadetlerin, ettiğimiz duaların ülkemize, İslam alemine ve dünyaya barışı ve huzuru getirmesini yüce Allah’tan temenni ediyorum. Hepinizin şimdiden bayramını kutluyorum” dedi.

Vatandaş doyasıya eğlendi

Düzenlediği iftar eğlenceleri ile de vatandaşa doyasıya bir gün yaşatan belediye, Hacivat-Karagöz, kukla gösterisi ve yarışmalarla da Yenimahallelilerden tam puan aldı. Kukla gösterisine çocukların ilgisi yoğun olurken, yetişkinler de Hacivat-Karagöz arasında geçen komik diyaloglara şahit olarak eğlendi.

Batıkent Semt Sahası yenileniyor

Batıkent / 18.07.2015

200 kişilik değnekçi timi

Ankara / 15.07.2015

Ankara'da yol boyu otoparklar ücretsiz oluyor!

Ankara / 15.07.2015

Başkentliler havuzlara akıyor

Ankara / 06.07.2015

Yeni Batı ve Turgut Özal'a yeni parklar

Ankara / 01.07.2015