15.07.2015

Batıkent Admin
tarafından eklendi

2258
görüntüleme

200 kişilik değnekçi timi

200 kişilik değnekçi timi

Büyükşehir Belediyesi’nin aldığı, yol kenarı otoparkların ücretsiz hale getirilmesi kararı bugün hayata geçiyor. Ankara Valiliği de uygulamaya destek olmak amacıyla değnekçilere karşı 200 kişilik polis ve zabıta timi kurdu.

Ankara Valiliği, Rüzgarlı Caddesi’ndeki otopark eyleminde 21 yaşındaki Mehmet Karagöz’ün otoparkçılar tarafından öldürülmesinin ardından Büyükşehir Belediyesi’nce ücretsiz hale getirilen yol kenarı otoparkları denetlemek için 200 kişilik tim kurulduğunu açıkladı. Valilikten konu ile ilgili yapılan açıklamada, “Bu amaçla; Emniyet Müdürlüğü’nce oluşturulan 33 resmi ekip, 30 yunus timi, 13 motorsikletli trafik ekibi, 20 güven timi olmak üzere toplam 170 personel ile Büyükşehir Belediye zabıtasınca oluşturulan toplam 30 kişilik 10 ekip müşterek olarak çalışacak ve bu karara aykırı davranışlara kesinlikle izin verilmeyecektir” denildi.

TRAFİĞE AYKIRI PARKA MÜDAHALE
Açıklamada, yol boyu araç parkının ücretsiz olmasının her yere süresiz olarak araç park edilebileceği anlamına gelmediğini vurgulayarak, “Ücretsiz parkın sadece Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından işaretle ayrılan yol kenarlarında ve belirtilen sürelerde olacağı hususuna dikkat edilmelidir. Belediye tarafından belirlenen yerler ve kurallar çerçevesinde yapılan parklar dışındaki, trafiğe aykırı araç parkına trafik ekipleri müdahale edeceklerdir. Sürücülerimizin mağdur olmaması için bu düzenlemelere uygun hareket etmeleri gerekmektedir” ifadelerine yer verildi.

155 VEYA 153 İHBARLARA DERHAL MÜDAHALE EDECEK
VALİLİK, halkın ve esnafın alınan karar ve uygulamalara aykırı davranışlar için Polis İmdat 155, Alo Zabıta 153 numaralı telefonlara ve Valiliğin internet sitesindeki iletişim bölümüne bildirmeleri halinde, konuya polis veya zabıta ekiplerinin derhal müdahale edeceğini belirtti.

OTOPARKÇI ÖLDÜRMÜŞTÜ
Rüzgarlı Caddesi’nde bölge esnafının otopark görevlilerinin bölgede terör estirdiğini, iş yapamaz hale geldiklerini, sürekli kavga yaşandığını öne sürerek 9 Temmuz’da gerçekleştirdiği otopark protestosunda, otopark işletmecilerinden C.A., kalabalığa tabancayla ateş açtı. Olayda, bölge esnaflarından İsmail Karagöz’ün 21 yaşındaki oğlu Mehmet Karagöz kalbinden vuruldu. Ankara Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırılan Karagöz, hayatını kaybetti.

Kaynak : Hürriyet

Ankara'da yol boyu otoparklar ücretsiz oluyor!

Ankara / 15.07.2015

Başkentliler havuzlara akıyor

Ankara / 06.07.2015

Yeni Batı ve Turgut Özal'a yeni parklar

Ankara / 01.07.2015

Aktarmalı çileye alternatif çözüm

Batıkent / 28.06.2015

Uğur Mumcu'da mahalle iftarı

Batıkent / 22.06.2015