18.07.2015

Batıkent Admin
tarafından eklendi

3386
görüntüleme

Batıkent Semt Sahası yenileniyor

Batıkent Semt Sahası yenileniyor

Yenimahalle Belediyesi Batıkent’i Ankara’nın en gözde yerleşim yerlerinden biri yapmak için bölgede yatırımlara devam ediyor. Batıkent, hayata geçirilen devasa projelerle sosyal ve kültürel yönden gelişirken, sporun kalbinin de attığı yer oluyor.

Yenimahalle Belediyesi, Batıkent’e devasa bir spor kompleksi kazandırmak için kolları sıvadı. Kent-Koop Mahallesi’nde bulunan mevcut semt sahasının yerine yapılacak tesis için Yenimahalle Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri, çalışma başlattı.

10 bin metrekare alanda hummalı çalışma

Eskiyerek kullanım ömrünü dolduran mevcut semt sahasının, ihtiyaçlara cevap verememesi üzerine harekete geçen belediye ekipleri, sahada yıkım çalışmalarına başladı.

10 bin metrekare alanda hayata geçecek yeni spor kompleksi, sadece Batıkent halkına değil, tüm Yenimahallelilere hizmet verecek.

FIFA standartlarında futbol sahası

Tesis içerisinde 7 bin 850 metrekare büyüklüğünde kurulacak futbol sahası, futbol tutkunlarına ve amatör spor kulüplerine hizmet verecek. Her ayrıntı düşünülerek projelendirilen tesis, FIFA standartlarına uygun olarak inşa edilecek ve tamamlandığında FIFA’dan uygunluk raporu alınacak.

Bin 200 metrekare kapalı alanda ise sporcuların yararlanacağı soyunma odaları, duş ve tuvaletler ile izleyici tribünleri bulunacak.

Çevre düzenlemesi ile yeşil alanlar da kazandırılacak tesis sayesinde sporun kalbi, Batıkent’te atacak.

Batıkent hızla gelişiyor

Batıkent’teki değişime dikkat çeken Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, Batıkent Kültür Merkezi, Turgut Özakman Yüzme Havuzu ve Sosyal Tesisi ile yenilenen Hacı Sabancı Yüzme Havuzu’nun Batıkent’e prestij kazandırdığı kaydetti. Batıkent’te hayata geçecek 5 yıldızlı spor kompleksi için çalışmalara start verdiklerini belirten Yaşar, Yenimahalle Belediyesi’nin spora ve sporcuya her zaman destek verdiğini söyleyerek, “Mevcut semt sahası yıkılarak yerine 5 yıldızlı bir tesis kazandırılacak. Her ayrıntı düşünülerek inşa edilecek tesisten tüm Yenimahalle halkının yanı sıra amatör sporcular da yararlanacak” dedi.

200 kişilik değnekçi timi

Ankara / 15.07.2015

Ankara'da yol boyu otoparklar ücretsiz oluyor!

Ankara / 15.07.2015

Başkentliler havuzlara akıyor

Ankara / 06.07.2015

Yeni Batı ve Turgut Özal'a yeni parklar

Ankara / 01.07.2015

Aktarmalı çileye alternatif çözüm

Batıkent / 28.06.2015