25.07.2017

Batıkent Admin
tarafından eklendi

8342
görüntüleme

Tek Kelimeyle Rezalet

Tek Kelimeyle Rezalet

Yenimahalle Çakırlar’da, bacağından ağaca asılarak işkence ve tecavüz edilmiş bir sokak köpeği bulundu. Orman ve Su İşleri Bakanlığı, Yenimahalle Belediyesi ve hayvan dernekleri olayla ilgili bir tutanak hazırlayarak, suçu işleyenleri aramak için harekete geçti.

Ankara’da tüyler ürperten köpek vahşeti, geçtiğimiz perşembe günü yaşandı. Yenimahalle Çakırlar bölgesinde düzenli olarak sokak hayvanlarını besleyen hayvansever Buket Özgünlü, yine sokak köpeklerini beslemek için gittiğinde ayaklarından bağlanarak, bir ağaca asılmış ölü bir sokak köpeğine rastladı. Hayvansever Buket Özgünlü, yaşanan vahşeti Ankara Emniyeti, Orman ve Suişleri Bakanlığı Ankara Müdürlüğü ile Empati Doğa ve Hayvan Savunucuları ve Hayvan Koruma Dernekleri Federasyonu (HAYKONFED) yetkililerine bildirdi. Ekiplerin bölgeye gelmesinin ardından olayla ilgili tutanak tutuldu. Olay yerindeki ilk incelemelerde, köpeğin sol arka bacağından bağlanarak ağaca asıldığı ve anüsünün de kesici bir aletle parçalanmış olduğu tespit edildi. Orman ve Suişleri Bakanlığı yetkilileri, otopsi yapılmak uzere köpeği götürürken, ölüm sebebi ve yapan kişilerin belirlenebilmesi için gerekli çalışmaların sürdüğü öğrenildi.

ALKOL VE FUHUŞ YUVASI

Vahşetin yaşandığı yere gelen darnek üyesi bazı hayvanseverler, alanın alkol ve fuhuş yuvası olduğunun emniyet birimleri ve çevre sakinleri tarafından bilindiğini, böyle bir olayın yaşandığı bölgenin hem insanlar, hem de hayvanlar için daha emniyetli hale getirilmesini istediklerini söylediler.

SÜRECİ TAKİP EDECEKLER

Olayın ve otopsi sürecinin takipçisi olacaklarını belirten dernek üyeleri, Yenimahalle Belediyesi ve Orman ve Su İşleri Bakanlığı’nın ilgili birimleri ile ortaklaşa çalışmalarının süreceğini; sokak hayvanlarının daha iyi koşullarda yaşaması için çaba göstermeye devam edeceklerini kaydettiler.

Kaynak:
http://www.hurriyet.com.tr/tek-kelimeyle-rezalet-40530100

Kitap Bankosu-2 destek bekliyor

Ankara / 13.07.2017

Yenimahalle’nin Yaz Spor Okulu başladı

Batıkent / 11.07.2017

İstasyonlarda montaj başladı

Ankara / 11.07.2017

Batıkent'te yaz başka güzel

Batıkent / 11.07.2017

Tarihi stadyum veda ediyor

Ankara / 08.07.2017