13.07.2017

Site Yöneticisi
tarafından eklendi

3630
görüntüleme

Kitap Bankosu-2 destek bekliyor

Kitap Bankosu-2 destek bekliyor

Başkent’in ilçelerindeki okulları gezip çeşitli sosyal etkinlikler düzenleyen Kitap Bankosu, ikinci gezici kütüphane için destek bekliyor. Bugüne dek 20 bin öğrenciye ulaşan ekip, 50 bin kitap okunmasını sağladı.

Gazi Üniversitesi öğrencilerinin hurda bir otobüsü gezici kütüphaneye dönüştürerek Ankara’nın ilçelerindeki okulları gezdiği Kitap Bankosu, 4. yılını doldurdu. Sadece ödünç kitap vermeyip, sosyal etkinlikler de düzenleyen Kitap Bankosu ekibinin, şimdiki hedefi ikinci bir gezici kütüphane daha kurmak.

Aynı zamanda ‘Rafta Tozlanmasın Gönder Okuyalım’ kitap toplama kampanyası ile çeşitli illerde kütüphaneler de kuran banko ekibi, yeni otobüs için sponsor arayışında olduklarını belirterek büyük firmalara destek çağrısında bulundu. Mevcut otobüsün eski olması nedeniyle zaman zaman zorlandıklarını kaydeden Kitap Bankosu’nun kurucu gönüllülerinden Mehmet Serdar Yetkin şunları söyledi:

İKİ SEÇENEK VAR

“Yeni gezici kütüphanemiz için iki seçenek var. Birincisi; üniversitemiz eski bir otobüs daha verdi. Bir iki küçük sponsor bulduk. Ancak bunu gezici kütüphaneye dönüştürmek için 30 bin lira kadar ihtiyacımız var. İkincisi; Büyük bir firma vergi vermek yerine üniversiteye hibe otobüs verebiliyor. Resmi adı T11. 556 bin liralık gibi bir destek. Temsa ile görüştük.

SON TARİH BU YIL

Maliyeti de hibe ile yakın rakamda. Handikapımız desteğin 2017 için olması. Büyük kurumsal bir firmadan destek bekliyoruz. Üniversitemizin de desteği büyük. Akaryakıtı sağlıyor, şoförü veriyor. Rektörümüz İbrahim Uslan ve akademik liderimiz Murat Çetinkaya çok destek oluyor. En büyük ihtiyacımız sponsor. Hibe olursa sıfırdan gezici kütüphanemiz olacak.”

20 BİN ÖĞRENCİ 50 BİN KİTAP

'Okuyan Türkiye için’ sloganıyla kurulan 2013 yılında yola çıkan Kitap Bankosu’nun bugüne kadar;
* 16 ilçede 41 okula gitti,
* 20 bin öğrenciyle buluştu,
* 50 bine yakın kitap okuttu,
* Bu yıl 35 okula 12 bin kitap gönderdi.

İÇİ CENNET GİBİYMİŞ

Banko ekibi, gittikleri okullarda çok ilginç tepkilerle de karşılaşmış. Öğrencilerin verdiği o tepkilerden bazıları şöyle;
* İçeri girmek paralı mı? 
* Limuzin gibiymiş.
* Bu otobüs kaç basıyor?
* Siz burada mı yatıyorsunuz? 
* İçi cennet gibiymiş.

Kitap Bankosu’na destek vermek veya gönüllü olmak isteyenler Facebook ve Twitter hesapları üzerinden ya da kitapbankosu.com adresinden kendilerine ulaşabilirler.

Kaynak : Hürriyet

Yenimahalle’nin Yaz Spor Okulu başladı

Batıkent / 11.07.2017

İstasyonlarda montaj başladı

Ankara / 11.07.2017

Batıkent'te yaz başka güzel

Batıkent / 11.07.2017

Tarihi stadyum veda ediyor

Ankara / 08.07.2017

YHT’nin kalbi Ankara olacak

Ankara / 29.06.2017