11.07.2017

Site Yöneticisi
tarafından eklendi

2479
görüntüleme

İstasyonlarda montaj başladı

İstasyonlarda montaj başladı

Ankara’da banliyö hizmetini metro standardına yükseltecek olan Başkentray Projesi’nde yeni istasyonların montajına başlandı. Yeni rayların da döşendiği Başkentray’da 5 dakikada bir seferlerle günde 200 bin yolcu taşınacak.

TCDD Genel Müdürlüğü tarafından 2016 yılının temmuz ayında yenileme çalışmaları başlayan Başkentray Projesi tüm hızıyla sürüyor. Sincan-Kayaş arasında mevcut hatların üstyapı malzemelerinin söküm işleri tamamlanarak alanı genişletilen projede yeni rayların döşenmesine ve istasyonların montajına başlandı. Kayaş-Ankara-Sincan arasındaki mevcut demiryolu hatlarının hızlı tren, konvansiyonel hat ve banliyö hattı olarak birbirinden ayrılması ile tüm istasyon ve peronlar metro standardına kavuşacak. Ankara-Kayaş arasında 2 olan hat sayısı 4’e, Ankara-Marşandiz arasında 4’ten 6’ya, Marşandiz-Sincan arasındaki hat sayısı da 3’ten 5’e çıkacak.

GÜNDE 200 BİN YOLCU

Hat üzerindeki istasyonların tamamı engelli vatandaşların da kullanımına uygun olacak. Yolcu trafiğinin yoğun olduğu Sincan, Lale, Etimesgut, Hipodrom, Yenişehir, Mamak ve Kayaş istasyonlarında yolcuların çeşitli ihtiyaçlarını karşılayabilecekleri kapalı istasyon alanları oluşturulacak. Proje kapsamında ayrıca Etimesgut Emirler’e de Yüksek Hızlı Tren (YHT) Batı Aktarma Garı inşa edildi. Yeni Başkentray’da Sincan-Kayaş-Sincan arasında 5 dakikada bir tren işletilecek. Günde 200 bin yolcuya hizmet verecek Başkentray ile Ankara trafiğinin de rahatlatılması amaçlanıyor.

METROYLA DA ENTEGRE OLACAK

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan 11 Temmuz 2016’da yenilenmeye başlayan proje için “18 ay sonra Ankaralı vatandaşlarımız raylı sistemle Ankara’nın dört bir yanına ulaşabilecek” demişti. Bakan Arslan ayrıca Başkentray Projesi’nin şehir içindeki mevcut raylı sistemlerle de entegrasyonunun sağlanacağını ifade ederek, Keçiören Metrosu ile Ankara Gar’da, Batıkent Metrosu ile Yenişehir İstasyonu’nda, Ankaray’la ise Kurtuluş ve Maltepe istasyonlarında bağlantı yapılacağını kaydetmişti.

Kaynak : Hürriyet

Batıkent'te yaz başka güzel

Batıkent / 11.07.2017

Tarihi stadyum veda ediyor

Ankara / 08.07.2017

YHT’nin kalbi Ankara olacak

Ankara / 29.06.2017

Ramazan Bayramı tebriği

Batıkent / 24.06.2017

Batıkent - Eşkişehir yolu hattı (233) yoğun talep üzerine yeniden açıldı

Batıkent / 21.06.2017