28.06.2015

N. Emre Akdemir
tarafından eklendi

3167
görüntüleme

Aktarmalı çileye alternatif çözüm

Aktarmalı çileye alternatif çözüm

Batıkent ile Eskişehir Yolu arasında direkt hizmet veren hiçbir toplu taşıma aracı olmadığına dikkat çeken Başkentliler, EGO’ya alternatif otobüs güzergahları sundu. Yeni otobüs hattı için internetten de imza kampanyası başlatan vatandaşların alternatif güzergahları, metro ile yapılan 25 kilometrelik yolculuğu 10 kilometreye düşürüyor.

Başkentliler, Sincan ve Çayyolu metro hatlarının hizmete girmesinin ardından bu bölgelerden kent merkezine yapılan otobüs seferlerini metroya yönlendirmek amacıyla başlatılan ‘ring seferleri’ ve kaldırılan semt servisleri nedeniyle yaşanan ulaşım sorunu için yetkililerden çözüm bekliyor.

Ankara Hürriyet’in daha önce defalarca gündeme getirdiği sorunun çözümü için bir adım atılmazken, Batıkent ile Eskişehir Yolu arasında hiçbir toplu taşıma aracı olmamasından dert yanan vatandaşlar, internet üzerinden imza kampanyası başlattı. Dünya üzerinde 70 milyon kullanıcısı olan “change.org” adlı imza kampanyası platformu üzerinden başlatılan kampanyaya katılanların sayısı 2 bin 900’e ulaşırken; 1 Aralık’ta, EGO Genel Müdürlüğü’ne Eskişehir Yolu ve Batıkent arasında ulaşımı sağlayacak EGO otobüs hattı için de 2 alternatif güzergah önerisi sunuldu.

AKTARMALI 90 DAKİKA

Mevcut sistemde, Batıkent’te oturan vatandaşlar, Eskişehir Yolu’nda olan okul veya işlerine gidebilmek için ilk olarak Batıkent’te ring otobüsüne binerek Batıkent Metro İstasyonu’na ulaşıyor. 14 kilometre uzunluğundaki metro yolculuğunun ardından Kızılay’a ulaşan vatandaşlar, daha sonra Çayyolu Metrosu’na geçip, Eskişehir Yolu’na ulaşabiliyor. Ulaşım için yaklaşık 25 kilometre uzunluğundaki bu güzergahı kullanan Başkentlilerin yolculuk süresi 75 ila 90 dakika arasında değişiyor.

DİREKT 30 DAKİKA

Vatandaşların, EGO’ya sunduğu alternatif EGO otobüs güzergahları ise şu şekilde:

1. ALTERNATİF: 10 KM

* Batıkent’ten hareket edecek bir otobüs, Başkent ve Batıkent Bulvarı’nı kullanarak, Eskişehir Yolu üzerindeki Ümitköy Metro İstasyonu’na ulaşacak. Yaklaşık 10 kilometre uzunluğundaki alternatif otobüs güzergahı sayesinde yolculuk süresi 20 dakikaya düşecek. Vatandaşların, Eskişehir Yolu üzerindeki işyeri ve okullara ulaşma süreleri de hesaplandığında toplu yolculuk süresi 30 ila 45 dakikayı bulacak.

2. ALTERNATİF: 16 KM

* Eskişehir Yolu ile Batıkent’i birbirine bağlayan Anadolu Bulvarı da alternatif olarak sunulan güzergahlardan birisi. Hareket noktası Batıkent Bulvarı olan bir otobüs, İstanbul Yolu’nu kullanarak Anadolu Bulvarı üzerinden Eskişehir Yolu üzerindeki ODTÜ Metro İstasyonu’na ulaşacak. Yaklaşık 16 kilometre uzunluğundaki bu alternatif güzergah sayesinde ise yolculuk süresi 30 dakikaya düşecek.

‘ÇİLE ÇEKMEK İSTEMİYORUZ’

Başkentlilere isyan ettiren ulaşım çilesinin çözümü için 2015-2016 eğitim-öğretim yılı başlayana kadar adım atılması gerektiğini belirten kampanya sorumlusu N. Emre Akdemir, şunları söyledi: “EGO otobüsünü geçtim, Batıkent ile Eskişehir Yolu arasında ulaşımı sağlayan hiçbir dolmuş, ÖHO veya ÖTA hattı toplu taşıma hizmetinin olmaması sebebiyle okulu, işi, akrabası Eskişehir Yolu üzerinde olan binlerce insan mağdur oluyor. Yaz tatili olduğu için öğrencilerin sayısı azaldı ama Eylül’de aynı çile tekrar başlayacak. Bir yıl boyunca yaşadığımız çileyi, önümüzdeki eğitim-öğretim hayatında da yaşamak istemiyoruz.”

İmza kampanyası: http://bit.ly/bateskego

Kaynak : http://www.hurriyet.com.tr/ankara/29398167.asp

Uğur Mumcu'da mahalle iftarı

Batıkent / 22.06.2015

"Vahşi Batı"lı açılış

Batıkent / 21.06.2015

Başkent Bulvarı'nda gölet kuyruğu

Batıkent / 21.06.2015

Vosvos Parkı’nda renkli buluşma

Batıkent / 17.06.2015

Batıkent'te spor şenliği

Batıkent / 15.06.2015