01.12.2014

Batıkent Admin
tarafından eklendi

4139
görüntüleme

Ankapark'a giriş ücreti ne kadar olacak?

Ankapark'a giriş ücreti ne kadar olacak?

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Atatürk Orman Çiftliği (AOÇ) içerisinde yapımı devam eden Ankapark'a giriş ücretinin ne kadar olacağını açıkladı.

Ankapark’ta kısa bir gezinti yapan ve dev projeyi yerinde gören 32 kişilik öğrenci grubuyla Koordinasyon Merkezi’ndeki toplantı salonunda bir araya gelen Melih Gökçek’in, “Beğendiniz mi?” sorusuna öğrencilerin, “Çok beğendik” cevabını vermesi üzerine Ankapark’a ilişkin açıklamalarda bulunan Gökçek, “Ancak gören inanıyor. Bu konuda dünyanın en büyüğü. En büyük kapalı alan Rusya’da yapılıyor ve orada 15 bin metrekare. Bizimki ise 100 bin metrekare. Alan olarak da en büyüğü Ankapark. Ayrıca oyuncak sayısı bakımından da dünyada 60-80 arası olan sayı bizde 1217. Ayrıca 70 ve 40 metrelik dinozorlarımız var. Orta kısımda da 209 metre genişliğinde ve 120 metre yüksekliğinde gösteri havuzu bulunuyor” diye konuştu. 

 
Roller Coaster konusunda dünyadaki rekorun 18 olduğunu, Ankapark’ta ise 15 tane bulunduğunu, ancak 4 tane daha alarak dünya rekoru kırmak istediklerini kaydeden Gökçek, “Bu ve bunun gibi turizm çalışmalarımız Ankara ve Türkiye turizmi için ciddi çok adımlar olacak” dedi.

ANKAPARK 50 TL OLACAK

Gökçek, Ankapark ile ilgili açıklamalarını şöyle sürdürdü:

“Ben yurtdışını çok fazla gezen birisi değilimdir. Gezdiğim zaman da teknik gezisi yaparım. Sadece temapark için 4 ay dolaştım. Amerika, Avrupa, Çin, Abu Dabi’ye varıncaya kadar, tüm temaparkları gezdik. Biz hepsinden bir şeyler aldık. Burada 3 tane özel sinema var. Bunlarda Türkiye, Ankara ve hayvanlar alemi olacak. Üniversal stüdyolarındaki teknolojiler ile yapılıyor. 7 boyuta kadar gösterimler var, ayrıca 20 tane de küçük sinema bulunuyor.

Burayı Ağustos ayına kadar yetiştirmeye çalışıyoruz. Yüzde 70’i bitti. Oyuncakların da aşağı yukarı yüzde 99’u geldi.

…Ücret konusunda da arkadaşlar dün Amerika’dan geldiler. Orada fiyatlar 79 dolar ile 141 dolar arasında değişiyor. Bizim ilk başta yapmak istediğimiz ücret 50 TL, yani 25 dolar. Önce millet bir görsün istiyoruz. Ancak, Türkiye’de böyle bir park olmadığı için konulan vergi yüksek. Vergiyi düşürme konusunu kabul ettirdik gibi.

Biletleri de herkes internetten alabilecek. Ulaşım açısından Ankara’da olabilecek en mükemmel yer. 4 taraftan akan trafik var. Hızlı tren bağlantısı var. Teleferik de yapabileceğiz oraya. 7 bin araçlık otoparkımız var. Bu otopark yetmezse de çift katlı hale getireceğiz. Ayrıca oyun parkı içinde monoray, tren, teleferik oluyor.


Niyetimiz işletmeciye vermek, ancak kesin değil. Yurtdışında uluslararası tecrübesi olan bir firmaya vermek istiyoruz. Çünkü eskiyen oyuncakların yenilenmesi, tamir edilmesi gerekiyor. Ancak 10 yıllığına kimse talip olmaz, bu yüzden en az 29 yıllığına vermek gerekiyor. Bunun için uğraşıyoruz. Çünkü biz Belediye olarak işletsek burayı, memur zihniyeti olacağı için batar. Mesela, ‘biz hasılattan yüzde şu kadar net alırız, gerisine karışmayız, ama sen şunları yapmak zorundasın’ demek istiyoruz. Burada en önemli olan şey para kazanmak. Kazanamayan yer kapanıyor. Bizim böyle bir derdimiz yok. Belediye olarak Ankara ve turizm için yapıyoruz. En kötü 3 milyon kişi gelse yürütür kendini.”

Kaynak : Ajanslar

Metro ve Ankaray'da kesintisiz iletişim dönemi!

Ankara / 01.12.2014

Ankara'da taksimetreye zam ayarı

Ankara / 01.12.2014

Ankara Kalesi Dünya mirası yolunda

Ankara / 26.11.2014

ASKİ'den su borcu olanlara uyarı

Ankara / 24.11.2014

Kardelen Mahallesinde Elektrik Kesintisi

Batıkent / 24.11.2014