01.12.2014

Batıkent Admin
tarafından eklendi

2432
görüntüleme

Metro ve Ankaray'da kesintisiz iletişim dönemi!

Metro ve Ankaray'da kesintisiz iletişim dönemi!

Ankara Büyükşehir Meclisi’nde, METRO ve ANKARAY’da kesintisiz iletişim sağlanması için İndoor istasyon içi sistem kurulması kararı aldı. İndoor sistemi METRO ve ANKARAY’da seyahat eden yolculardan bu alanlarda cep telefonlarının çekmediği iletişim istasyonlarda kesintisiz iletişim sağlayacak.

Meclis Başkan Vekili Ali İhsan Ölmez Başkanlığı’ndaki Ankara Büyükşehir Meclisi’nde, METRO ve ANKARAY’da kesintisiz iletişim sağlanması için İndoor istasyon içi sistem kurulması kararı alındı.

Meclise gelen Başkanlık yazısında özetle METRO ve ANKARAY’da seyahat eden yolculardan bu alanlarda cep telefonlarının çekmediği iletişim istasyonlarda indoor istasyon içi iletişim sistemi koyulması yönünde talepler olduğu belirtilerek, METRO ve ANKARAY ortak istasyonları başta olmak üzere diğer Metro hatlarındaki istasyonlarda da indoor istasyon içi iletişim sistemi kurulması ve bu sistemin 10 yıl süre ile kiraya verilmesi konusu meclis üyelerinin onayı ile oy birliği ile kabul edildi.


Ayrıca mecliste, komisyonlardan gelen raporlarda görüşülerek karara bağlandı. Buna göre, Kadın Sığınma Evlerinin yaygınlaştırılmasına ilişkin Kadın ve Erkek Fırsat Eşitliği Komisyon raporu, Suluhan Çarşısı’nda çıkan yangın sonucu mağdur olan esnaflara destek sağlanması raporu, Kış ayları nedeniyle sokakta yaşayan insanlara yönelik tedbirler alınması ile park ve bahçelerde yaşayan Suriyelilere ilişkin Sosyal İşler Komisyonu raporu, ihtiyaç sahipleri için giysi merkezi kurulmasına yönelik rapor, Tarihi Kenet Merkezi Sınırlarında bulunan Melike Hatun Kabri’nin restore edilmesine yönelik rapor, Beypazarı’nda hayvancılığın canlandırılması ile Ankara Keçisi’nin yaygınlaştırılmasına ilişkin raporlar okunarak oy birliği ile kabul edildi.

Ankara'da taksimetreye zam ayarı

Ankara / 01.12.2014

Ankara Kalesi Dünya mirası yolunda

Ankara / 26.11.2014

ASKİ'den su borcu olanlara uyarı

Ankara / 24.11.2014

Kardelen Mahallesinde Elektrik Kesintisi

Batıkent / 24.11.2014

Yenimahalle Belediyesi’nden aşure ikramı

Batıkent / 23.11.2014