01.12.2014

Batıkent Admin
tarafından eklendi

2429
görüntüleme

Ankara'da taksimetreye zam ayarı

Ankara'da taksimetreye zam ayarı

Başkent’te ticari taksilerin yolcu taşıma tarifesine 2 yıl aradan sonra yüzde 13 zam geldi. Eskiden açılışı 2,70 olan tarife 3,10 kuruşa, kilometre fiyatı ise 2,40’tan 2,70’e yükseldi. Taksimetresini ayarlatmak isteyen esnaf uzun kuyruklar oluşturdu.

Ankara'da taksilerin taksimetre açılış ücreti 2,70 TL'den 3,10 TL'ye, kilometre başına ücret de 2,40 TL'den 2,70 TL'ye çıktı. Önceki akşam Yenimahalle Halil Sezai Erkut Caddesi'nde toplanan 7 binden fazla taksiye, Ankara Umum Otomobilciler ve Şoförler Odasından gelen görevliler tarafından taksimetre ayarı yapıldı. Ankara Umum Otomobilciler ve Şoförler Odası Başkanvekili İzzet Yıldırım, taksimetre ücretlerine 2 yıl aradan sonra yüzde 12-13 zam yaptıklarını söyledi. Akaryakıt fiyatlarının sürekli yükseldiğini belirten Yıldırım, buna karşın taksimetre ücretlerindeki artışın daha düşük olduğunu vurguladı.
Vatandaşı düşündükleri için zam oranını düşük tuttuklarını kaydeden Yıldırım, tüm taksimetrelerde ayarlamaları yapacaklarını, Başkent’te zamlı tarifenin uygulanmaya başladığını dile getirdi.

AKARYAKIT DÜŞTÜ, ULAŞIM ARTTI
Motorin ve benzin fiyatlarındaki düşüşe rağmen gelen zamma sevinen taksicilerden Ahmet Ceyhan, “Hayırlı uğurlu olsun, inşallah iyi olur. Vatandaşa hizmet vermeye devam edeceğiz. Bu zam, zamanında oldu. Akaryakıt fiyatları şu anda düşmüş gibi gözüküyor ama normalde aslında ticari taksilerin yakıtına katkı yapılması lazım. Biraz daha yani esnafın para kazanması için. Şu anda ucu ucuna denk geliyor zaten” diye konuştu. Taksicilerden Abdullah Koçak ise, “Zammı uygun buluyorum. Mazot ve benzinde dışa bağlı olduğumuz için ne zaman ne olacağını bilemiyoruz. Bir de sadece yakıta bağlamamak lazım. Sigorta, vergi gibi kalemlerin de eklenmesi gerekiyor” ifadelerini kullandı.

EN BÜYÜK GİDER TRAFİK CEZALARI
Gelen zamma sevinen ancak gelen trafik cezalarından yakınan taksici Levent Kıvrakoğlu ise şunları söyledi:
“Bizim dertlerimizden en büyüğü trafikteki cezalar. Ticarilere arkadan cezalar yazılıyor. Biz yüzüne yazılmasını istiyoruz. Esnafımızın, şoförümüzün hatasını bilelim, kimin ne olduğunu bilelim ona göre şoför düzenleyelim, şoförleri takip etme şansımız oluyor. Arkadan 10 bin lira, 5 bin lira cezalar geliyor. Arabalarımızın parçaları ağır geliyor. ÖTV, KDV’nin indirilmesini istiyoruz.”

Kaynak : Hürriyet

Ankara Kalesi Dünya mirası yolunda

Ankara / 26.11.2014

ASKİ'den su borcu olanlara uyarı

Ankara / 24.11.2014

Kardelen Mahallesinde Elektrik Kesintisi

Batıkent / 24.11.2014

Yenimahalle Belediyesi’nden aşure ikramı

Batıkent / 23.11.2014

Yunus Market'ten 33 muhteşem hediye

Ankara / 22.11.2014