29.09.2014

Site Yöneticisi
tarafından eklendi

2171
görüntüleme

Yenimahalle’de Dünya Gıda Günü Kutlanacak

Yenimahalle’de Dünya Gıda Günü Kutlanacak

Yenimahalle Belediyesi ve Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü (FAO) tarafından her yıl ortaklaşa düzenlenen Dünya Gıda Günü etkinlikleri için hazırlıklar başladı. 

Ekim ayı içerisinde yapılacak etkinlikler hakkında görüş alışverişi yapmak üzere Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar’ı makamında ziyaret eden FAO Türkiye Temsilcisi Yuriko Shoji halk sağlığı konusunda gösterdiği gayretli çalışmalar nedeniyle Başkan Yaşar’a teşekkür etti.

Dünyada sağlıklı gıdanın üretilmesi ve tüketilmesi konusunda toplumu bilinçlendirmek adına yerel yönetimler olarak üzerlerine düşeni yapma gayretinde olduklarını belirten Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, “Dünyada her gün yeni hastalıklar tespit ediliyor. Bunun sebebi de halkımızın her geçen gün sağlıklı havayı ve sağlıklı gıdayı kaybediyor olmasıdır.

Yaptığımız organizasyonlarla farkındalık yaratmak, sağlıklı gıda üretimi ve tüketimi konusuna dikkat çekmek istiyoruz. İnşallah çabalarımız yerine ulaşıyordur” dedi.

Dünya Gıda Günü etkinlikleri bu yıl 20 Ekim Pazartesi günü Yenimahalle Kapalı Pazar yeri ve Sosyal Tesislerinde yapılacak. Okulların yanı sıra çok sayıda sivil toplum örgütünün de destek verdiği kutlamalarda sağlıklı gıda stantları kurulacak. Gün boyu vatandaşlara gıda maddeleri ve beslenme konusunda bilgiler verilecek. 

Kurban Kesim Yerleri

Batıkent / 29.09.2014

Sokakta kurbana bin 51 TL ceza

Ankara / 26.09.2014

TUBİL’e kayıtlar başladı

Ankara / 26.09.2014

Su borcu olana büyük af geldi

Ankara / 25.09.2014

Ankara'nın hava kirliliği LED ekranlarda

Ankara / 23.09.2014