26.09.2014

Site Yöneticisi
tarafından eklendi

2521
görüntüleme

TUBİL’e kayıtlar başladı

TUBİL’e kayıtlar başladı

Ülkemizi ulusal ve uluslar arası arenada başarı ile temsil eden Yenimahalle Belediyesi TUBİL Halk Dansları Topluluğu’nda yeni kayıt dönemi başladı.

Ülkemizi ulusal ve uluslar arası arenada başarı ile temsil eden Yenimahalle Belediyesi TUBİL Halk Dansları Topluluğu’nda yeni kayıt dönemi başladı. Minikler, Yıldızlar, Gençler ve Hobi kategorilerinde başvurular alınmaya başlarken, bu yıl branşlara halk oyunlarının yanı sıra eşli danslar ve bale de eklendi.

Türk kültürünün bir parçası olan folklorun gelecek kuşaklara aktarılması amacıyla kurulan toplulukta, dans etmek isteyen her yaştan vatandaş, konusunda uzman dansçılardan eğitim alacak. Kursiyer, halk dansları kategorisinde Antalya, Burdur, Silifke, Trabzon, Bolu, Van, Mardin, Kırklareli, Bitlis, Gaziantep ve Aydın yöreleri ile Terekeme, Güreşçi, Aşuk ile Maşuk, Roman oyunlarını öğrenecek.

Haydi çocuklar baleye

TUBİL çatısı altında ayrıca usta balet ve balerinler de yetişecek. Çocuklara yönelik olarak açılacak bale kursunda minikler, eğlenerek öğrenecek.

Öte yandan bu yıl ilk defa eklenen eşli danslar kategorisinde salsa, cha cha, bachata gibi farkla dans türlerinde eğitimler verilecek.

Kurslar hakkında detaylı bilgi 387 14 38 numaralı telefondan alınabilecek. Vatandaşlar fotoğraf, nüfus cüzdanı fotokopisi ve sağlık raporu ile kurslara başvuruda bulunabilecek.

Su borcu olana büyük af geldi

Ankara / 25.09.2014

Ankara'nın hava kirliliği LED ekranlarda

Ankara / 23.09.2014

Yenimahalle’de Kurban Çadırları Kurulmaya Başladı

Ankara / 18.09.2014

BELMEK'te yeni dönem kayıtları başladı!

Ankara / 17.09.2014

İmza Kampanyamız TBMM'de Soru Önergesi Oldu!

Batıkent / 15.09.2014