25.09.2014

Batıkent Admin
tarafından eklendi

2335
görüntüleme

Su borcu olana büyük af geldi

Su borcu olana büyük af geldi

Torba Yasa’nın bazı borçlara getirdiği yapılandırma imkanının ardından ATO ve ASKİ’den ‘borçlarınızı yapılandırın’ çağrısı geldi. 150 bin üyeli ATO’da yaklaşık 90 bin üyenin aidat borcu olduğu öğrenilirken ATO başkanı Salih Bezci, “Fırsatı kaçırmayın, tek seferde ödeyene yüzde 10 indirim” dedi. ASKİ Genel Müdürü İrfan Kaya ise, su borcu olan abonelerin cezasının affedileceğini, ana paranın ise 36 ay taksitle ödenebileceğini söyledi.

‘Torba Yasa’ olarak bilenen 6552 sayılı yasa, birçok borçta af ve yapılandırma imkanı getirdi. Torba Yasa’yla gelen ödeme kolaylığının ardından dün yazılı açıklama yapan ATO Başkanı Salih Bezci, odaya borcu olan üyelere çağrıda bulundu. Kasım ayının sonuna kadar odaya başvuruda bulunulup, borçların yapılandırılması gerektiğine dikkat çeke ATO Başkanı Bezci, yasa hükümlerine göre, borcun aslına uygulanan gecikme zamlarının silineceğini ve Yurt İçi Üretici Fiyat Endeksi (Yİ-ÜFE) aylık değişim oranına göre yeniden hesaplanacağını kaydetti.
Borcunu taksitle ödemek isteyen üyelerin, ilk taksiti yasa maddesinin yürürlüğe girdiği tarihi takip eden üçüncü ayın sonuna kadar (aralık ayı sonu( ödemeleri gerektiğini söyleyen Bezci, kalan kısmın ise üçer aylık dönemler halinde ve 8 eşit taksitte ödenebileceğini bildirdi. Üyelerin ilk taksit süresi içinde borçlarını peşin ödemeleri halinde yüzde 10 oranında indirimden faydalanabileceklerine dikkat çeken Bezci, “Üyelerimiz bu önemli fırsatı kaçırmasınlar. Eğer imkânları varsa borçlarını tek seferde ödeyerek yüzde 10 indirimden yararlansınlar” diye konuştu.

CEZA YOK, 36 AY TAKSİT VAR
ASKİ Genel Müdürü İrfan Kaya ise yaptığı açıklamada su borcu olan Başkentlilere şu bilgileri verdi:
“Torba Yasa olarak bilenen 6552 sayılı yasa gereğince; ASKİ’ye su borcu olan abonelerin cezaları affedilecek, ana paraları ise yeniden yapılandırılarak, borcun taksitle ödenmesi imkanı sağlanacak. Yeni yasa ile 30 Nisan 2014 tarihinden önceki su borçlarının cezalı olan kısmı affediliyor. Bu uygulamadan faydalanmak isteyen aboneler, borçlarının ana paralarını 18, 24, 30 ve 36 ay gibi taksitlerle ödeyebilecekler. Vatandaşların bu imkandan yararlanabilmeleri için 1 Aralık 2014 tarihine kadar mutlaka ASKİ Genel Müdürlüğü’ne başvurmaları gerekiyor. Su borcu olan tüm abonelerimiz  bu fırsatı değerlendirerek, kendileri için en uygun olan taksitlendirme ile borçlarından kurtulmuş olacaklar.”

Ankara'nın hava kirliliği LED ekranlarda

Ankara / 23.09.2014

Yenimahalle’de Kurban Çadırları Kurulmaya Başladı

Ankara / 18.09.2014

BELMEK'te yeni dönem kayıtları başladı!

Ankara / 17.09.2014

İmza Kampanyamız TBMM'de Soru Önergesi Oldu!

Batıkent / 15.09.2014

Ankaralı Otomobili Seviyor

Ankara / 14.09.2014