18.02.2015

Site Yöneticisi
tarafından eklendi

4271
görüntüleme

Özgecan Yenimahalle’de Yaşayacak

Özgecan Yenimahalle’de Yaşayacak

Türkiye’yi yasa boğan Özgecan Aslan’ın adı Yenimahalle’de yaşayacak. Yenimahalle Belediyesi Mersin'in Tarsus ilçesinde vahşice öldürülen Özgecan Aslan'ın adını Batıkent’te bir parka verdi. Özgecan Parkı, 21 Şubat 2015 Cumartesi günü saat 14.00’da hizmete açılacak.

Özgecan’lar yaşasın

Yenimahalle Belediyesi tarafından Kardelen Mahallesi’nde 11 bin 500 Metrekare alanda yapımı tamamlanan park, 20 yaşında hayata veda eden Özgecan’la hayat bulacak. İçerisinde koşu yolları, basketbol ve futbol sahası, fitness alanı, kamelyaları ve oturma alanları bulunan park Özgecan’lar yaşasın diye,  kadına şiddetin, kadın cinayetlerinin bir daha yaşanmaması için bir direniş örneği olacak.

Şiddet son bulsun

Konuyla ilgili üzüntüsünü dile getiren Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, Türkiye’nin Özgecan olayı ile bir kez daha büyük bir sarsıntı geçirdiğine dikkat çekti. Bu feci olayın toplumsal birlik ve beraberliğin sağlanması adına bir başlangıç olması gerektiğini kaydeden Yaşar, “Hepimiz bir annenin evladıyız, kızlarımız, kardeşlerimiz var. Empati yapmayı bırakan bir toplum şiddete yönelir. Hem dinimizde hem de Türk toplumunda kadınların yeri ayrıdır, özeldir. Maalesef son yıllarda hukuki yaptırımların yetersizliği, ekonomik sıkıntıların getirdiği cinnet, toplumsal ahlak yapısını yok ediyor. Her gün televizyon ekranlarında şiddet haberlerini yüreğimiz sızlayarak izliyoruz. Şiddet artık toplumumuzun korkunç bir gerçeği oldu. Şiddet son bulsun, Özgecan’lar ölmesin” dedi.

Şiddete karşı olanlar Özgecan’da buluşsun

Yaşar, Özgecan’ın ölümünün toplumun tüm kesimlerinde infial yarattığına dikkat çekerek, park açılışına kadına yönelik şiddete son verilmesini isteyen ve bu konuda duyarlılık gösteren herkesi davet etti. Yaşar, “Bu olayların son bulmasına yönelik çağrılarımızı, sesimizi ne kadar yükseltebilirsek, hassasiyetimizi gösterebilirsek birilerini harekete geçirebiliriz. Bu konuda herkesi birlik olmaya davet ediyorum” dedi.

 

 

Karadeniz’i Batıkent’e taşıdılar

Batıkent / 17.02.2015

Batıkent'in son nüfusu belli oldu

Batıkent / 15.02.2015

Hamsi Şenliği ve Selim Tarım Konseri

Batıkent / 14.02.2015

Nusret Fişek Parkı'nın yakınında kaza oldu

Batıkent / 10.02.2015

Ankara Kalesi temizlendi!

Ankara / 08.02.2015