08.02.2015

Batıkent Admin
tarafından eklendi

2232
görüntüleme

Ankara Kalesi temizlendi!

Ankara Kalesi temizlendi!

Ankara Büyükşehir Belediyesi ekiplerinin zor koşullar altında Ankara Kalesi'nin ziyaretçilere açık olan kısmında gerçekleştirdiği çalışma sonrasında burçlara yazılan yazılar silindi, uyuşturucu ve alkol bağımlıları tarafından kirletilen gözetleme kuleleri yıkanarak hijyenik hale getirildi.

Başkent'te turistlerin en fazla ziyaret ettiği yerlerin başında gelen AnkaraKalesi'nde aynı zamanda Ankara'nın 360 derece seyir mekanı olan burçlarda Büyükşehir Belediyesi ilk kez yazı silme makinesi ile görsel kirlilik oluşturan yazıları silerek, kaleyi turizme yakışır hale getirdi.

"BASINÇLI SU İLE TEMİZLİK"

Büyükşehir Belediyesi Kent Estetiği Dairesi Başkanlığı Temizlik Şube Müdürlüğü ekipleri,Türkiye'de bir ilk olan yazı silme makinesi kamyonunu çok zor koşullar altında sur dibine kadar yaklaştırarak, basınçlı su hortumlarını burçlara taşıdılar. Kaleye gelen turistlerin ve yerli ziyaretçilerin merakla izlediği temizlik sırasında ekipler, 2 ton kumlama malzemesi, 1.5 ton ise temizleyici madde kullanarak Ankara Kalesi'nde görsel çirkinliğe neden olan yazıları sildi, isli ve kirli bölgeleri dezenfekte etti. Kent Estetiği Dairesi yetkilileri, "Kale turistlerin akınına uğrarken çirkin görüntülerin oluşmaması için elimizden geleni yapıyoruz. Ancak Ankara Kalesi'nin korunmasında vatandaşların daha fazla duyarlılığına ihtiyacımız var, çalışmanın zorluğu ortada" diye konuştular.

Elektrik Kesintisi

Batıkent / 02.02.2015

Atatürk Kültür Merkezi dökülüyor

Ankara / 01.02.2015

Duyarsız sürücüler kaleyi istila etti

Ankara / 30.01.2015

Meşhur İstanbul Sosyete Pazarı Batıkent'te açıldı

Batıkent / 30.01.2015

Ostim' de 400 bin TL’lik Gasp

Batıkent / 28.01.2015