29.09.2017

Batıkent Admin
tarafından eklendi

6761
görüntüleme

Batıkent'te çocuk parkında bağımlı dehşeti

Batıkent'te çocuk parkında bağımlı dehşeti

Başkentteki metruk gecekonduları mesken edinen ve zaman zaman yangın çıkaran madde bağımlıları şimdi de Batıkent’teki Erdem Parkı’nı küle çevirdi

Türkiye'nin ve başkentin başlıca sorunlarından biri olan madde bağımlılığı kanayan bir yara olmaya devam ediyor. Kentteki metruk binalar bu tür zararlı maddeleri kullananlara mesken olmaya devam ediyor. Zaman zaman bu metruk yapılarda ateş yakarak yangın çıkaran bağımlıların son hedefinde ise bir çocuk parkı vardı.

ALLAH ISLAH ETSİN
Yenimahalle Batıkent'teki İlkyerleşim Mahallesi'nde bulunan Erdem Parkı iddiaya göre madde bağımlılarının yaktığı ateş sonucu yandı. Park içerisindeki çocuk oyun alanı tamamen yanarken vatandaşlar yaşananlara tepki gösterdi. Yetkililerden bu konuyla ilgili kesin çözüm bekleyen İlkyerleşim Mahallesi sakinleri, "Parklarda içki içenler cirit attığı sürece böyle bir şey olması anormal olmasa gerek... Yetkililer bu sefer belki önemserler. Allah ıslah etsin... " ifadelerini kullandı.

'OYUN BÖLÜMÜNÜ YENİLEYECEĞİZ'
Parkın yanmasının ardından SABAH Ankara'ya konuşan Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, "Yenimahalle Belediyesi olarak hem madde bağımlılığı ile ilgili ailelerimizin bilinçlendirilmesi konusunda çalışmalar yürütüyoruz hem de parklarımızda güvenliklerimiz ile asayişi sağlamaya çalışıyoruz ancak yetemediğimiz zamanlar da olabiliyor. Parkımızın oyun bölümünün yakılması tabi üzüntü verici kamu malı bunlar ancak yine de bir cana zarar gelmemesi sevindirici bir durum. Parkımızın oyun bölümünü yenileyeceğiz en kısa zamanda. Bu konuda vatandaşlarımızı duyarlı olmalarını ama özellikle ailelere çocuklarına sahip çıkmalarını tavsiye ediyorum" dedi.

ŞİKÂYETLER ARTIYOR
"Madde bağımlılığı tüm ülkemizde giderek yaygınlaşan ve hızla büyüyen bir sorun haline gelmeye başladı"diyen Başkan Yaşar "Bizim de vatandaşlarımızdan aldığımız şikayetler giderek çoğalmaya başladı. Bu konuda yerel yönetimler, genel idare, demokratik kitle örgütlerinin yanı sıra ailelerimizin de bilinçlenmesi çok önemli. Çocuklarımız kendilerini uyuşturucu maddelere kurban ediyorlar, gelecek nesillerimiz açısından çok üzücü bir durum. Kendilerine zarar verdikleri kadar ailelerine ve topluma da zarar veriyorlar. Ancak bunun bilincinde değiller" ifadelerini kullandı.

Kaynak: http://www.sabah.com.tr/ankara-baskent/2017/09/27/cocuk-parkinda-bagimli-dehseti

 

Mamak iptal, yeni otogar Etimesgut’a

Ankara / 19.09.2017

Ankara Parkları İçin Yeni Karar! Acil Durum Butonu Geliyor

Ankara / 15.08.2017

Ostim'de film gibi ATM soygunu!

Batıkent / 09.08.2017

2018’de Başkent'i taşıyacak

Ankara / 07.08.2017

Batıkent'te 3 Yeni Park Daha Açılışa Hazır

Batıkent / 31.07.2017