09.02.2014

Site Yöneticisi
tarafından eklendi

2297
görüntüleme

Metro ve Ankaray'a 42 yürüyen merdiven daha

Metro ve Ankaray'a 42 yürüyen merdiven daha
Ankara Büyükşehir Belediyesi, Ankara’daki Metro ve Ankaray istasyonlarına toplam 42 adet yeni yürüyen merdiven ve 14 adet de engelli asansörü yapıyor.
 
Türkiye’nin en güvenli, modern ve hızlı toplu taşım aracı Ankaray ve metro ile seyahat eden Başkentlilerin, istasyonlarda da rahat ve güvenli hareket edebilmeleri için çalışmalarını sürdüren Büyükşehir Belediyesi, Kızılay-Batıkent arasındaki 12 metro istasyonu ve Dikimevi-AŞTİ arasındaki 11 Ankaray İstasyonu’nda hizmet veren 54 asansör, 76 yürüyen merdiven ve 4 yürüyen yola ek olarak şimdi de Kızılay istasyonu başta olmak üzere yenilerinin yapımına başladı.
 
 
Her yıl Türkiye nüfusunu aşan yolcunun taşındığı ve Büyükşehir Belediyesi’nin Başkentlilerle 30 Ağustos 1996’da tanıştırdığı Ankaray ile 28 Aralık 1997’de hizmete sunduğu metro, raylar üzerinde hızlı, güvenli ve modern seyahat imkanıyla göz doldururken, istasyonlarda da Başkentlilerin ve engelli vatandaşların ihtiyaçları doğrultusunda yeni çalışmalar sürdürülüyor. 
 
Her yıl milyonlarca vatandaşın işlerine, okullarına gitmek veya bir yerden bir yere ulaşmak için kullandığı, Türkiye’de ilk kez Ankara’da gerçekleştirilen ve raylar üzerinde seyahatin adresi teknoloji harikası trenlerle ulaşımlarını sağlayan Başkentliler, güvenlik kameralarıyla 24 saat izlenen, engelliler için düzenlemelerin bulunduğu, güvenlik elemanlarıyla güven içerisinde korunan istasyonlarda huzur içerisinde yolculuk etmenin ayrıcalığına erişebiliyorlar. 
 
Gündüzleri taşıma ve güvenlik, geceleri de bakım ve onarım hizmetleriyle gece-gündüz yoğun bir çalışmanın yaşandığı Ankaray ve Metro’da seyahat eden Başkentliler, istasyonlarda modern asansör ve yürüyen merdivenlerle karşılanıyorlar. 
 
 
-ÖNÜMÜZDEKİ AYLARDA HİZMETE GİRECEK 
 
EGO Raylı Sistemler Daire Başkanlığı tarafından başlatılan çalışma kapsamında mevcut 36 adet yürüyen merdiven ile 1 adet asansörün yenileneceğini kaydeden yetkililer, “Ayrıca başta Kızılay olmak üzere metro ve Ankaray istasyonlarındaki toplam 42 yeni yürüyen merdiven yapımına başladık. Şimdiye kadar vatandaşların, yerin metrelerce altından yukarıya çıkmalarını sağlayan sabit merdivenlerimizin yanı sıra istasyonlara yaptığımız yürüyen merdivenler de büyük kolaylıklar sağlıyordu. Ayrıca AŞTİ İstasyonu’nda terminale geçiş için özellikle bagajları olan vatandaşlarımızın hizmetine sunduğumuz 4 adet yürüyen yol da özellikle eşya taşıyan yolcularımız için büyük avantaj. Toplam 74 adet yürüyen merdivenimizin yanı sıra Başkent’in en hızlı toplu taşım aracı metro ve Ankaray’da yenilerinin yapımı için start verdik. Önümüzdeki aylarda hizmete açılması planlanıyor” dediler. 
 
 
-14 YENİ ENGELLİ ASANSÖRÜ 
 
Büyükşehir Belediyesi’nin Başkent’teki engelli vatandaşların rahat ve güvenli bir şekilde ulaşımlarının sağlanmasına yönelik olarak başlattığı seferberliğin yanı sıra istasyonlara yapılacak yeni engelli asansörlerinin büyük rahatlık sağlayacağını kaydeden yetkililer, “İstasyonlarımızdaki iz yollarının yanı sıra engelli vatandaşlarımız için özel dizayn edilmiş yeni asansörlerimiz de bu özel insanlarımızın hizmetinde olacak. Mevcut 54 engelli asansörümüze ek olarak yapılacak bu 14 adet yeni asansörümüz, engelli vatandaşlarımız ile hamile, yaşlı ve gazilerimize de büyük kolaylık sağlayacak” diye konuştular. 
 
Metro’daki 12 istasyona da toplam 28 yeni yürüyen merdiven yapımına başlandığını, buna ek olarak da Kızılay’a 2, Sıhhiye’ye 3, Ulus’a 1, Demetevler’e1, Hastane’ye 1, Batıkent’e ise 3 yeni asansör yapılacağını kaydeden yetkililer, “Bunun yanı sıra Kızılay istasyonumuzdaki toplam 36 yürüyen merdiveni ve bir asansörümüzü de yeniliyoruz” dediler. 
 
Emek, Bahçelievler, Maltepe, Demirtepe, Kolej, Kurtuluş ve Dikimevi Ankaray istasyonlarına da toplam 14 tane yeni yürüyen merdiven yapıldığını ifade eden yetkililer, “Bunun yanı sıra Emek, Kurtuluş ve Kızılay istasyonuna engelli asansörü yapımı için de çalışmalar sürüyor” diye konuştular.

Yenimek Kayıtları Devam Ediyor

Batıkent / 17.04.2013

İnternet Kafe'ler denetliyor...

Batıkent / 17.04.2013

At Eti Rezaleti Büyüyor

Gündem / 17.04.2013

Ulaştırma Bakanından,'Ankara metrosu'açıklaması

Batıkent / 17.04.2013

Başkent'in Şehir Şebeke Suyu Tertemiz

Ankara / 17.04.2013