17.04.2013

Site Yöneticisi
tarafından eklendi

3275
görüntüleme

İnternet Kafe'ler denetliyor...

İnternet Kafe'ler denetliyor...

Yenimahalle Belediyesine bağlı Zabıta, İktisat, Küşat, Sağlık, Bilgi İşlem müdürlükleri özellikle okullarımızın yaz tatiline girmeye hazırlandığı bu dönemde ilçe dahilinde faaliyet gösteren kafelerde ilk olarak kanun ve yönetmeliklerce tanımlanmış uygunluğu denetlediler.

İnternet kafelerdeki denetimlerde esas alınan öncelikler 12 yaşından küçük çocukların bulundurulmaması, sigara içilmemesi, yasaklı oyunların oynatılmaması, bilgisayarlarda filtre kullanımı aranmaktadır. Ayrıca bu kafelerin Yapısal, fiziksel ve hijyenik alt yapı olarak genel duruma uygunluğu ve ruhsat kontrolleri yapıldı.

Yapılan denetimlerde bazı kafeler de aranan özelliklerin bulunmaması dolayısıyla uyarıldı. Yönetmelikçe belirtilen şartlara uyan kafelere ise teşekkür edildi.

Bilgi çağına geçiş sürecinde toplumun bilişim dünyasıyla tanışmasında internet kafelerin büyük bir önemi olduğuna değinen Yenimahalle Belediye Başkanı Ahmet Duyar “ Bilgi çağını yakalamak için internet cafelerin önemi çok büyüktür. Ancak bazı yanlış uygulamalar çocuklarımızı ve gençlerimizi tehdit etmektedir. Doğru kullanıldığı zaman bilgisayarların çocuklarımız ve gençlerimizin bilgi ve becerilerini artırıcı, zekalarını geliştirici çok olumlu yanları bulunmaktadır. Bu yüzden geleceğimiz olan çocuklarımızı bu tür oyunlardan uzak tutmak için belediye olarak elimizden geldiği kadar denetimleri sıklaştırıyoruz. Denetlemelerimiz cezalandırmadan çok esnafımızı ve vatandaşlarımızı bilinçlendirmeye ve yaşanan aksaklıkların giderilmesine yönelik olarak gerçekleştiriliyor. Ancak bizim ısrarlı denetim ve uyarılarımıza rağmen gerekli tedbirlerini almayan, hatasında ısrar eden esnaflarımıza karşı da yasal olarak ne yapılması gerekiyorsa onu yapıyoruz.” dedi.

Yenimahalle Devlet Hastanesi Nerede?

Batıkent / 17.04.2013

Batıkent Devlet Hastanesi Açıldı

Batıkent / 17.04.2013

Ankara'nın Yeni Gözdesi: Acity Outlet

Ankara / 17.04.2013

Yenimahalle devlet hastanesi çocuk doktorları

Batıkent / 14.08.2011

Yenimahalle devlet hastanesi kadın doğum

Batıkent / 14.08.2011