28.02.2016

Batıkent Admin
tarafından eklendi

61349
görüntüleme

Metro 2 ay Kızılay'a gitmeyecek

Metro 2 ay Kızılay'a gitmeyecek

Keçiören Metrosu'nun Batıkent Metrosu'na olan entegre çalışmaları 15 Nisan'da başlayacak. 15 Haziran'a kadar son durak Akköprü.


Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı'nın devraldığı Keçiören Metrosu'nda sona gelindi. 7 gün 24 saat çalışılarak tamamlanmaya çalışılan 8 kilometrelik 9 istasyonlu Keçiören-Gar Metrosu'nda artık son rötuşlar yapılıyor. O çalışmalardan biri olan Keçiören Metrosu'nun Batıkent Metrosu'na entegre çalışmaları nedeniyle Batıkent Metrosu 15 Nisan-15 Haziran tarihleri arasında sadece Akköprü İstasyonu'na kadar çalışacak. 

KIZILAY'A GİTMEYECEK 
Keçiören Metrosu'nda hizmet verecek olan trenlerin bakım ve onarımlarının Batıkent-Kızılay Metro hattı üzerindeki Macunköy İstasyonu'nda yapılabilmesi için gerçekleştirilecek olan çalışma 2 ay sürecek. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı ve EGO Genel Müdürlüğü'nün planına göre Batıkent-Kızılay arası olan metro 2 ay boyunca Batıkent-Akköprü arasında Ankaralılar'a hizmet verecek. 

RİNG OTOBÜSLERİ TAŞIYACAK 
Bu süre zarfında Batıkent, Yenimahalle, İvedik ve Demetevler gibi istasyonlardan metroya binerek Kızılay'a gitmek isteyen vatandaşlar Akköprü İstasyonu'nda inecek. Vatandaşların 2 ay sürecek çalışmalar esnasında mağdur edilmeyeceğini belirten EGO yetkilileri, "2 ay boyunca son durak olacak olan Akköprü İstasyonu'nda inecek olan vatandaşlar Kızılay'a ring otobüsleri ile taşınacak" dedi. 

Batıkent'in tüm firmalarını görmek için tıklayın.

YÜZDE 99'U BİTTİ 
Aralık 2015'te Keçiören Metrosu'nda incelemelerde bulunan ve çalışmaların yüzde 99'unun tamamlandığını belirten Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, "Keçiören Metrosu'nu 2016 yılının 3'üncü çeyreğinde en geç hizmete almış olacağız" demişti. 

Facebook'ta bizi takip edin Batıkent'ten haberiniz olsun.
https://www.facebook.com/en.guzel.kent.Batikent

 

Kaynak : Sabah

Batıkent Çakırlar Yüzme Havuzu

Batıkent / 23.02.2016

Batıkent Çakırlar nerede? Nasıl bir yer?

Batıkent / 23.02.2016

Su arızası giderildi. Ancak biraz geç gelebilir.

Ankara / 18.02.2016

Ankara'daki bombalı saldırıyı kim yaptı?

Ankara / 18.02.2016

Ankara'da askeri servis aracına bombalı saldırı!

Ankara / 18.02.2016