18.02.2016

Batıkent Admin
tarafından eklendi

2328
görüntüleme

Ankara'daki bombalı saldırıyı kim yaptı?

Ankara'daki bombalı saldırıyı kim yaptı?

    
Başbakan Ahmet Davutoğlu, dün Başkent Ankara'yı bombalı saldırı ile kana bulayan teröristi ve terör örgütünü açıkladı. Başbakan Davutoğlu, Ankara'daki bombalı saldırının failleri hakkında "Ankara'daki hain saldırıyı PKK'lılar ile Suriye'den sızan bir YPG'li gerçekleştirdi; 9 kişi gözaltında" dedi.

Ankara'daki bombalı saldırıyı kim yaptı? Davutoğu açıkladı. Başbakan Ahmet Davutoğlu, dün Başkent Ankara'yı bombalı saldırı ile kana bulayan teröristi ve terör örgütünü açıkladı. Başbakan Davutoğlu, Ankara'daki bombalı saldırının failleri hakkında "Ankara'daki hain saldırıyı PKK'lılar ile Suriye'den sızan bir YPG'li gerçekleştirdi; 9 kişi gözaltında" dedi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, 28 kişinin hayatını kaybettiği Ankara'daki saldırının bölücü terör örgütü mensupları ve Suriye'den sızan bir YPG mensubunun gerçekleştirdiğini açıkladı. Davutoğlu, saldırıyla ilgili 9 kişinin gözaltına alındığını belirtti.

"OLAYIN FAİLLERİ KONUSU TÜMÜYLE AYDINLATILDI"

Başbakan Davutoğlu, Genelkurmay Başkanı Akar'ı ziyareti sonrası yaptığı açıklamada; ''Şu anda olayın failleri konusu, tümüyle aydınlatılmış durumdadır. Bu saldırının Türkiyeiçindeki bölücü terör örgütü üyeleri ve YPG mensubu bir kişinin birlikte gerçekleştirdiği ortaya çıkmıştır" dedi.

Başbakan Davutoğlu'nun konuşmasının satır başları şöyle:

"YPG'LİNİN ADI SALİH NECCAR"

"Şu anda olayın failleri, konusu tümüyle aydınlatılmış durumdadır. Bu saldırıyı Türkiyeiçindeki bölücü terör örgütü üyeleri ve YPG mensubu bir kişinin birlikte gerçekleştirdiği ortaya çıkmıştır. Bu kişi PKK ve YPG mensubu bir kişidir. Saldırının YPG irtibatı ortaya çıktı. Kişi, 1992 Amude doğumlu Salih Neccar adlı kişidir. Saldırıyla ilgili 9 kişi gözaltına alındı. YPG irtibatları kesindir."

"UMARIZ ARTIK MÜTTEFİKLERİMİZ DE YPG'NİN BÖLÜCÜ ÖRGÜTÜN UZANTISI OLDUĞUNU GÖRÜRLER"

"Tam ve tartışmasız destek bekliyoruz. Umarız artık müttefiklerimiz de YPG'nin bölücü örgütün uzantısı olduğunu görürler. Halkımızı tehdit eden terör örgütünü masum görenleri mazur görmemiz mümkün olamaz. Bazı yayın organları, olay bir askeri olaymış gibi ki olsa da fark etmez, ama yapılan yayınları lanetliyorum."

YPG, PYD'NİN SİLAHLI KOLU

YPG, Suriye'nin kuzeyindeki PYD'nin silahlı kolu olarak biliniyor. Ankara, PYD'yi, terör örgütü PKK'nın Suriye kolu olarak görüyor. ABD ve Rusya gibi ülkeler ise son dönemdePYD'ye verdikleri destekle Türkiye'nin tepkisini çekmişti.

Suriye'nin Haseke vilayetine bağlı Amude kenti, PKK'nın Suriye kolu PYD'nin silahlı kanadıYPG'nin kontrolünde bulunuyor.

Ankara'da askeri servis aracına bombalı saldırı!

Ankara / 18.02.2016

Batıkent Devlet Hastanesi'ne nasıl gidilir?

Batıkent / 11.02.2016

Bugün Batıkent'te yapılacak belediye çalışmaları

Batıkent / 08.02.2016

Sevgililer günü sergisi açılıyor

Ankara / 08.02.2016

Ankara barajlarında 2016 bereketi

Ankara / 07.02.2016