12.08.2014

Batıkent Admin
tarafından eklendi

2105
görüntüleme

Direkt hat için 2 bin imza

Direkt hat için 2 bin imza

Batıkent-Eskişehir Yolu arasında hizmet veren EGO hattının olmamasından yakınan bir grup, internet üzerinden imza kampanyası başlattı.

Hattın olmaması nedeniyle 2 zaman zaman da 3 vesait yapmak zorunda kalındığı belirtilen kampanyaya, bin 124 kişi imza verdi. 2 bin kişiye ulaştıklarında topladıkları imzaları EGO Genel Müdürlüğü ve Büyükşehir Belediyesi Mavi Masa’ya ileteceklerini belirten kampanya sorumlusu Emre Akdemir,
“Normal şekilde 20 dakika sürecek olan yolu bir saatte gidiyoruz. Bunun fark edilmesini ve düzeltilmesini talep ediyoruz” dedi ve ekledi:
“Yenimahalle’nin en büyük semti Batıkent ile Ankara’nın en hızlı gelişme gösteren aksı Eskişehir Yolu arasında direkt toplu taşıma hizmetinin olmaması sebebiyle her gün yüzlerce, hatta binlerce insan mağdur olmaktadır. Özel aracı olmayan vatandaşlar Batıkent’ten Eskişehir Yolu üzerindeki bir yere gitmek isterse (ya da tam tersi), önce metro ile Eskişehir Yolu’yla hiçbir alakası olmayan Kızılay’a gitmek zorunda bırakılmaktadır. Bir diğer alternatif ise Etimesgut Şeker Fabrikası önündeki otobüs durağından aktarma yapmaktır ancak bu seçenek Batıkent metrosuna yolcu taşıyan otobüslerin çoğunun Sincan metrosunun açılmasıyla birlikte servisten kaldırılması sebebiyle ilkinden daha fazla zaman almaktadır.

İKİ KAT ZAMAN ALIYOR
Batıkent’te yaşayıp okulu, işi, akrabası Eskişehir Yolu üzerinde olan birçok insan direkt ulaşım ile yaklaşık yarım saatte tamamlayabileceği bir yolculuğu iki, üç, hatta dört vasıta değiştirerek 1-1,5 saat gibi bir sürede tamamlayabilmektedir. Bu durumun önüne geçmek için Batıkent’teki, Başkent Bulvarı ve Batıkent Bulvarı’nı kullanarak, Şaşmaz Sanayi Sitesi’nden geçen ve Ümitköy Kavşağı’ndan Eskişehir Yolu’nun Kızılay yönüne çıkan ya da İstanbul Yolu’nu kullanarak Anadolu Bulvarı üzerinden Eskişehir Yolu’nun Çayyolu yönüne çıkan bir EGO hattı elzemdir. Bölgedeki Hacettepe Üniversitesi, Bilkent Üniversitesi ve ODTÜ öğrencilerinin ve onlarca bakanlık, kamu kurumu ve AVM çalışanlarının yararlanabileceği bu EGO hattının bir an önce açılmasını talep ediyoruz.”

Kaynak : Hürriyet

Yenimahalle’de sinema nostaljisi

Batıkent / 07.08.2014

Ankaralılar Yenimahalle’de Yüzecek!

Batıkent / 04.08.2014

Mogan Gölü Ölüyor

Ankara / 29.07.2014

Batıkent' te sansar paniği

Batıkent / 29.07.2014

Ankara-İstanbul YHT seferleri başladı

Ankara / 25.07.2014