29.07.2014

Site Yöneticisi
tarafından eklendi

7018
görüntüleme

Batıkent' te sansar paniği

Batıkent' te sansar paniği

Uğur Mumcu mahallesi 1657. ve 1648. sokak sakinlerinden edinilen bilgilere göre, bölgeye uzun süredir sansarlar veya kimilerine göre gelincikler musallat olmuş durumda.

Batikent.org Facebook sayfasında, semt sakini Hami Özaktaş konu ile ilgili olarak

"Batıkent Uğur Mumcu Mahallesi 1648. Sokak’taki birçok evin çatısına, yaklaşık 4-5 aydır sansar olduğunu düşündüğümüz yabani hayvanlar musallat oldu. Bu hayvanlar etobur oldukları için, baca içlerine farelerin leşlerini taşıyor. Çatılarımız hayvan leşleriyle doldu. Havaların ısınmasıyla leş kokusu dayanılmaz, sağlımızı da tehdit etme boyutuna geldi. Korkudan pencere dahi açamıyoruz. İşin daha da garibi özellikle geceleri çok gürültü yaptıklarından uyku da uyuyamaz hale geldik. Konuyla ilgili bize yol göstermesi amacıyla Orman Bakanlığı, Büyükşehir Belediyesi, Yenimahalle Belediyesi, Hayvanları Koruma Derneği ve çevremizdeki özel veterinerlikler dahil her yere başvurduk. Ancak hiçbir merci bu konunun kendileriyle alakalı olmadığını söyleyerek, bizi bu sıkıntımızla baş başa bıraktı. Çok güç durumda olduğumuzdan sesimizi duyurmanız ve derdimize çare olacağınızı düşündüğümüz için bu sıkıntımız hakkında sizi bilgilendirmek istedik. Acilen yardımınızı bekliyoruz." şeklinde bilgilerini paylaştı.

Batikent.org Facebook sayfasında haber ile ilgili yapılan yorumlarda başka sokaklarda da benzer sorunlar yaşanmış gözüküyor. Kimi kullanıcılar, mahallaye musallat olan bu hayvanların "sansar" değil "gelincik" olabileceğini belirttiler.

Umarız yetkililer en kısa sürede bu soruna bir çözüm bulurlar.

Kaynak : Hami Özaktaş

Ankara-İstanbul YHT seferleri başladı

Ankara / 25.07.2014

AŞTİ'de bayram yoğunluğu yaşanıyor!

Ankara / 24.07.2014

İstanbul'a hızlı tren bu cuma yola çıkıyor

Ankara / 23.07.2014

Uyuşturucu bağımlıları için cinayet gibi karar

Ankara / 23.07.2014

Başkent Ramazan Bayramı’na hazır

Ankara / 23.07.2014