23.07.2014

Site Yöneticisi
tarafından eklendi

2529
görüntüleme

Uyuşturucu bağımlıları için cinayet gibi karar

Uyuşturucu bağımlıları için cinayet gibi karar

Bir yıl önce Gazi Üniversitesi Rektörlüğü tarafından kapatılma kararı alınan, daha sonra vazgeçilerek OSTİM’e taşınan Gazi Üniversitesi Bağımlılık Ünitesi (AMATEM) için bir kez daha kapatma kararı verildi.

Gazi Üniversitesi Rektörlüğü, AMATEM’i, bulunduğu binanın çökme tehlikesi ile karşı karşıya olması nedeniyle kapatılmasını kararlaştırdı. Son dönemde tehlikeli bir uyuşturucu türü olan bonzaiye bağlı ölümlerin artmasıyla yeniden gündeme gelen uyuşturucu kullanımı ve yaygınlaşması sorunuyla birlikte Gazi Üniversitesi AMATEM ünitesinin kapatılma kararı ise bu birimde tedavi gören hasta yakınlarının tepkisini çekti. 

‘ACİLEN BOŞALTIN’ DEDİLER

27 yatak kapasitesine sahip ve ayakta tedavi hizmeti sunabilen ünite hakkında, üniversite rektörlüğünün verdiği kapatma kararını Ankara Hürriyet’e değerlendiren AMATEM sorumlusu Prof. Dr. Zehra Arıkan, gelen yazıda binanın acilen boşaltılmasının talep edildiğini belirterek, şöyle konuştu: 
“Nisan ayında burayı inceletmişler. Düzenlenen raporun ardından pazartesi günü bize yazı gönderildi ve acilen binayı boşaltmamız istendi. Bina alt taraftan çöküyor, zaten bir çökme vardı. Rektörlük ‘Biz buraya baktıracağız, yaparız’ demişti. Fakat hastaların bulunduğu kanadın iyi durumda olduğunu söylemişlerdi.

ÜNİTENİN KAPATILMASI BÜYÜK KAYIP

Binanın alt kısmına üniversitenin arşivi taşındı. Arşiv taşınınca çökme artmış. ‘Nereye gideceğiz’ diye sorduğumuzda ‘yer yok’ diyorlar. Yatışlar durduruldu. Şu anda sadece hastalarımıza ayakta bakabiliyoruz. Buranın kapanması hasta yakınları ve bağımlılar için büyük kayıp. Ankara’da bir AMATEM daha var fakat o da yeterli olamıyor. Bağımlılık Ünitesi’nin kapatılmaması lazım. Çok şaşkın durumdayız ne yapacağımızı bilmiyoruz. Hastalarımı nereye gönderirim, bilemiyorum.”

‘YER GÖSTERMEDEN KAPATMAK CİNAYET’

Mehmet isimli bir hasta yakını Gazi Üniversitesi AMATEM bünyesinde çok iyi bir tedavi sisteminin uygulandığını dile getirerek, “Diğer AMATEM’lerden çok daha farklı, dünya standartlarında bir tedavi uygulanıyor. Biz burası gibi örnek hastanelerin sayısı artacak diye beklerken burayı da kapatıyorlar” dedi.
“Ben kapatıyorum ne yaparsan yap düşüncesi yanlış” diye konuşan bir başka hasta yakını ise şöyle devam etti: “Yer göstermeden burayı kapatmak cinayettir. Çocuklarımız, ‘Lütfen söyleyin biz ölmek istemiyoruz’ diyorlar. Vicdanı olan hiç kimse bu kararı veremez.”

ANKARA ÜNİVERSİTESİ BAĞIMLILIK MERKEZİ AÇIYOR

Ankara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erkan İbiş, madde bağımlılığını önlemek için bilimsel çalışmalar yapacak “Madde Bağımlılığı Önleme Merkezi’ kuracaklarını bildirdi.
Uyuşturucu ve madde bağımlılığına karşı mücadeleyi sosyal sorumluluk olarak gördüklerini ifade eden İbiş, merkezin, uyuşturucu sorununa yönelik bireysel-toplumsal sağlık, koruma-kollama, ulusal politika, eylem ve strateji konularında anabilim dallarıyla işbirliği yapacağını, projeler gerçekleştireceğini belirtti.

Kaynak : Hürriyet

Uzun yol sürücüyü uyutuyor

Ankara / 20.07.2014

Ankara'da tiyatro bahçesinde silahlı çatışma!

Ankara / 20.07.2014

Esenboğa'daki x-ray'ler kalkıyor

Ankara / 19.07.2014

Yenimahalle’de Engeller Yüzerek Aşılıyor

Batıkent / 17.07.2014

Ankara'da zincirleme trafik kazası: 8 yaralı

Ankara / 16.07.2014