29.07.2015

N. Emre Akdemir
tarafından eklendi

3346
görüntüleme

Batıkent şaha kalkıyor

Batıkent şaha kalkıyor

Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, Batıkent muhtarlarıyla Batıkent’e yapılacak yatırımları değerlendirdi. Batıkent’in her geçen gün değer kazandığına dikkat çeken Yaşar, “Batıkent’e bu dönem içerisinde yine devasa projeler kazandıracağız. Kadın merkezleri, kreşler ve spor tesisleri ile Batıkent Ankara’nın en gözde yerleşim yeri olacak” dedi.

Batıkent Meydan AVM’de gerçekleşen toplantıya, Batıkent bölgesinde görev yapan muhtarlar tam kadro katıldı. Muhtarların taleplerini dinleyen Yaşar, toplantıda bölgeye yapılacak olan yeni projelerin müjdesini verdi.

Turgut Özal Mahallesi’ne kültür merkezi

Geçtiğimiz hizmet döneminde yapılan Batıkent Kültür Merkezi, Turgut Özakman Yüzme Havuzu ve Sosyal Tesisi ile yenilenen Hacı Sabancı Yüzme Havuzu’nun Batıkent’e prestij kazandırdığını kaydeden Yaşar, “Gelecek kuşaklara daha temiz, daha güzel, daha sosyal bir Batıkent bırakmak istiyoruz. Bunun için diğer bölgelerimizde olduğu gibi Batıkent’te de var gücümüzle çalışıyoruz. Bu dönem ilçemize kazandıracağımız yeni kadın merkezlerinden biri Batıkent Turgut Özal Mahallesi’nde yükselecek” dedi.

Kadınların sosyal yaşama katılımına büyük önem verdiklerine ve bu amaçla faaliyetler gerçekleştirdiklerine dikkat çeken Yaşar, “Kadınların kendini geliştirebilecekleri, meslek edinebilecekleri kursların yanı sıra sportif, sanatsal ve kültürel çalışmalar da yapabilecekleri şekilde dizayn edilecek olan merkezde, ayrıca el emeği göz nuru ürünlerin satılabileceği alanlar da yer alacak” diye konuştu.

Ergazi’ye eğitim yuvası

Göreve geldiğinde Yenimahalle’de sadece bir kreşin olduğunu söyleyen Yaşar, 4 yeni kreş için düğmeye bastıklarını ve kreşlerden birinin, Ergazi Mahallesi’nde yapılacağını müjdeledi.

Aydınlık yarınların sigortası çocukların en iyi şartlarda eğitim alabilmesi için kreşlerde her ayrıntıyı düşündüklerini belirten Yaşar, “Yeni kreşlerde kapalı oyun salonu, çok amaçlı salon, bekleme salonu, revir, yatakhane, yemekhane, derslikler, açık oyun alanı, teras, mutfak, rehberlik odası, idari ofisler ve öğretmenler odası yer alacak. Yeni yapılacak 4 yeni kreşle birlikte ilçemizde kreş sayısı 7’ye yükselecek” ifadelerini kullandı.

Devasa spor kompleksi

Yine Batıkent’e devasa bir spor kompleksi kazandırmak için kolları sıvadıklarını söyleyen Yaşar, Kent-Koop Mahallesi’nde bulunan mevcut semt sahasının yerine yapılacak tesisin inşaatının tüm hızıyla devam ettiğini belirtti.

Yaşar, 10 bin metrekare alanda hayata geçecek yeni spor kompleksinin sadece Batıkent halkına değil, tüm Yenimahallelilere hizmet vereceğine dikkat çekti.

Muhtarlara teşekkür

Muhtarlara mahallelerinin sorunlarıyla yakından ilgilendikleri için teşekkür eden Yaşar, muhtarlardan gelen talepler için de ilgili birim müdürlüklerine anında talimat verdi.

Turgut Özal'a yeni sağlık merkezi

Batıkent / 23.07.2015

Su Kesintisi

Batıkent / 23.07.2015

Elektrik Kesintisi

Batıkent / 23.07.2015

Yenimahalle Belediyesi'nden Batıkent’te dev iftar

Batıkent / 20.07.2015

Batıkent Semt Sahası yenileniyor

Batıkent / 18.07.2015