09.09.2016

Site Yöneticisi
tarafından eklendi

2958
görüntüleme

Batıkent kütüphanesine kavuşuyor

Batıkent kütüphanesine kavuşuyor

Eğitime verdiği destekle ön plana çıkan Yenimahalle Belediyesi, Batıkent Meydan AVM içerisinde kütüphane açmaya hazırlanıyor.

Türk edebiyatının en önde gelen yazarlarından biri olan Yaşar Kemal’in isminin verildiği 150 metrekare alana sahip kütüphanede, 12 kişilik masa düzeni ve 6 kişilik okuma köşesi bulunuyor.

Vatandaş aradığı kitabı kolayca bulacak

Kapsamlı bir kaynak arşivine de sahip olacak kütüphane, araştırma yapmak için gelen vatandaşlara bilgisayar hizmeti de sunuyor. Bu sayede aradığı kitapları kolayca bulabilecek olan vatandaşlar, aynı zamanda okuma köşesiyle de sessiz bir ortamda kitap okuma fırsatı bulacak. Ayrıca sınavlara hazırlanan öğrenciler de sessiz bir ortamda ders çalışma fırsatı bulacak.

“Eğitime öncelik veriyoruz”

Eğitime öncelik verdiklerini kaydeden Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, “Yenimahalle Pazar Yeri ve Sosyal Tesislerin içine bir kütüphane yaptık ve bölgede büyük bir ihtiyacı giderdiğimizi gördük. Şimdi de Batıkent’te bir halk kütüphanesi açıyoruz. Kütüphanemizi de en yakın zamanda hizmete açacağız, son dokunuşlar yapılıyor.  Vatandaşlarımızı aradığı kitabı burada bulacak, okuyacak, araştıracak. Aynı zamanda vatandaşlarımız okuma köşesinde, dev çınar Yaşar Kemal’in kütüphanesinde sessiz bir ortamda kitabını okuyacak. Yaşar Kemal, ilkelerinden hiçbir zaman ödün vermedi. Daha güzel bir Türkiye, daha güzel bir dünya için mücadele etti. Hep doğrulardan yana oldu, hep doğruları savundu. İsmi bu kütüphane ile hep yaşayacak” dedi.

İlgili Haberler

Radar Hız Sınırı 82'ye Çıktı Ama Trafik Sıkışık!

Ankara / 04.09.2016

Ankara Suyu Analiz Raporları Açıklandı

Ankara / 02.09.2016

Ankara'da Taklit ve Tağşiş Yaptığı Belirlenen Firmalar

Ankara / 02.09.2016

Ankara ve diğer illerin şehir merkezlerine girişler ücretli olabilir.

Ankara / 23.08.2016

Batıkent'e köylü pazarı geliyor

Batıkent / 15.08.2016