23.08.2016

Batıkent Admin
tarafından eklendi

4128
görüntüleme

Ankara ve diğer illerin şehir merkezlerine girişler ücretli olabilir.

Ankara ve diğer illerin şehir merkezlerine girişler ücretli olabilir.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın, trafik akışını sağlamak amacıyla kent merkezlerine girişin ücretli olması çalışmalarını desteklediğini bildirdi.

Gökçek, olimpiyat madalyası alan ASKİ Sporlu güreşçileri kabulünde, gazetecilerin sorusu üzerine, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın, belediye gelirlerinin artırılması ve büyükşehirlerde trafiğin azaltılması için ana merkezlere girişlerde araçlardan ücret alınmasına yönelik taslak hazırlandığına ilişkin haberleri değerlendirdi.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki'nin yaklaşık 1,5 yıldır bu konu üzerinde ciddi çalışma yürüttüğünü belirten Gökçek, "Sayın Özhaseki öncesinde partide Mahalli İdarelerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı'ydı. O zamandan beri çalışıyor. Dolayısıyla bir hazırlığı vardı." dedi.

Melih Gökçek, Özhaseki'nin çalışmalarının, belediye başkanlarını ziyadesiyle mutlu ettiğini vurgulayarak, "Çalışmalarını çok olumlu karşılıyorum ve çok doğru." ifadesini kullandı.

Söz konusu sistemin, Londra'da uygulanmakta olduğuna dikkati çeken Gökçek, "Şehir merkezlerine girişi paralı yapmak suretiyle trafiği rahatlatıyorlar. İnsanlar diğer alternatif yolları seçtiğinde, merkezin trafiği rahatlıyor. Aynı zamanda da belediye gelir elde ediyor. Vatandaşlar ilk önce bir tepki koyabilir ama tüm dünya buraya gidiyor, kısa sürede de alışılacağını düşünüyorum." diye konuştu.

- "Trafik yetkisi her halükarda bize geçmeli"

Gökçek, yolun, şeritlerin, alt üst geçitlerin, kaldırımların, sinyalizasyonların, park edilecek yerlerin, girilmez yolların hepsinin kendileri tarafından yapıldığını vurgulayarak, şöyle devam etti:

"Her şeyi biz idare ediyoruz, ama trafiği biz yönetemiyoruz. Bu çağ dışı bir mantık. Bunların doğrudan doğruya belediyeler tarafından yürütülmesi lazım. Belki bu, kademeli olabilir. İstanbul, Ankara İzmir'den başlayıp, diğer illerde de daha sonra yaygınlaşabilir. Tecrübeler öncelikle ortaya çıkar. Ama trafik yetkisi her halükarda bize geçmeli."

Mevcut durumda, zabıtaların hiçbir şekilde ceza yazamadığını, sadece kaldırıma park eden araçlara cüzi bir "İşgaliye cezası" uygulayabildiğini de anımsatan Gökçek, şu bilgileri verdi:

"Daha önce de hız limiti 50 kilometreydi. 50 kilometre ile otobanda gitmenin hiçbir mantığı yok. Çok büyük bir baskı yaptık. Dikkat ederseniz önce 70'e sonra da 82 ve artısıyla 90'a çıktı. Yetkiler bizde olursa, bunları çok daha rahatlatabiliriz. Bazı yerlerde trafiğin yavaş olması çok daha büyük kazalara neden olabilir. Bu yüzden belli bir süratin olması lazım. Sokak arasında bu olmaz tabi. Ama yaya üst geçitleriyle, karşıdan karşıya geçişlerin bulunduğu bir yerde 90 kilometre son derece normal bir sürat. O yüzden teşekkür ediyoruz, Sayın Bakanımıza, memnunuz."

Bakan Özhaseki'nin çalışmalarını da "Büyük şans" olarak nitelendiren Gökçek, "Bu şans tabi Sayın Bakanımızın eski belediye başkanı olmasından geliyor. Yani yaşadı, bu yüzden sıkıntıların hepsini çok iyi biliyor ve çözüm noktasında ciddi adımlar atılıyor. İnşallah parlamento açılır açılmaz bu belediye kanunu da geçer. Türkiye ciddi anlamda nefes alır." dedi.

Batıkent'e köylü pazarı geliyor

Batıkent / 15.08.2016

Gençlerin gözdesi Meydan Batıkent

Batıkent / 27.07.2016

Maçka'daki terör saldırısında Batıkentli polis şehit oldu

Batıkent / 19.07.2016

Yenimahalle’nin yeşil cenneti Yakacık

Batıkent / 14.07.2016

Yenimahalle'de Sinema Günleri Başlıyor

Batıkent / 12.07.2016