03.12.2014

Batıkent Admin
tarafından eklendi

2731
görüntüleme

Ankara'da çok sayıda ATM'de düzenek bulundu!

Ankara'da çok sayıda ATM'de düzenek bulundu!

Başkent Ankara'da ATM hırsızları bir çok bankanın ATM'sine tuzak kurdu. Çankaya Beysukent Saltoğlu Bulvarı üzerinde bulunan ATM'lere hırsızlık amaçlı düzenek kuran hırsızların bu tuzakları bir vatandaşın şüphesi üzerine ortaya çıktı.
 
Ankara’da ATM’lerde hırsızlık amaçlı düzenek kuran hırsızların bu seferki hedefi aynı cadde üzerinde bulunan birçok banka ATM’si oldu. 3 bin 100 lirasını kaptıran bir vatandaşın ihbarı üzerine düzenekler ortaya çıktı. 

Olay, Beysukent Saltoğlu Bulvarı üzerinde, dün akşam saat 21.00 sıralarında meydana geldi. Bir bankaya ait ATM’den parasını çekmeye gelen bir vatandaş, 3 bin 100 lirasını ATM’ye kaptırınca durumdan şüphelenip polise haber verdi. Olay yerine gelen ekipler ATM’de hırsızlık amaçlı düzenek kurulduğunu fark etti.

ATM’de inceleme yapan ekipler bölgeye olay yeri inceleme ekiplerini çağırdı. Olay yerine gelen ekipler bulvar üzerinde birçok ATM olduğu için durumdan şüphelenip diğer bankaları da kontrol etti. Yapılan incelemeler sonucunda hırsızların aynı düzeneği bölgede bulunan birçok bankanın ATM’sine kurduğu fark edildi. Bölgede güvenlik önlemi alan ekipler, ATM’lerin kamera kayıtlarını inceleyip yeni mağduriyetlerin olmaması için de para çekmeye gelen vatandaşları konuyla ilgili bilgilendirdi. 

Olay yerinde inceleme yapan ekipler hırsızların düzeneği para çekme bölümünün üstüne yerleştirdiğini belirledi. Kurulan düzenekle birlikte para çekmeye gelen müşterinin parası, paranın verildiği çıkış bölümünde bulunan ve sonradan eklenen demire içeriden yapışıyor ve müşteri de ATM’de para çekmede sorun çıktığını zannedip ‘banka açıldığı zaman gelip paramı alırım’ düşüncesiyle ayrılıyor. Müşterinin ayrılmasından sonra da hırsızlar olay yerine gelip düzeneğe yapışan parayı alıp kayıplara karışıyor. Konuyla ilgili polis inceleme başlattı.

Kaynak : Ajanslar

Ankapark'a giriş ücreti ne kadar olacak?

Ankara / 01.12.2014

Metro ve Ankaray'da kesintisiz iletişim dönemi!

Ankara / 01.12.2014

Ankara'da taksimetreye zam ayarı

Ankara / 01.12.2014

Ankara Kalesi Dünya mirası yolunda

Ankara / 26.11.2014

ASKİ'den su borcu olanlara uyarı

Ankara / 24.11.2014