15.06.2015

N. Emre Akdemir
tarafından eklendi

2485
görüntüleme

Batıkent'te spor şenliği

Batıkent'te spor şenliği

Yenimahalle’de sporu sevdirmek, sporun hayatlara katacağı kaliteyi göstermek ve Yenimahalle halkı için sporu bir yaşam biçimi haline getirmek isteyen Yenimahalle Belediyesi, Batıkent’te “Spor Şenliği” düzenledi. Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar’ın ev sahipliğinde düzenlenen etkinliğe Belediye Başkan Yardımcısı Yaşar Neslihanoğlu, Belediye Meclisi CHP Grup Başkan Vekili Kayhan Yüreğir ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Bu yıl ilki gerçekleştirilen şenlikte; belediye spor tesislerinde görev yapan eğitmenler ve öğrenciler birbirinden renkli branşların görsel sunumunu yaptı.

Hedefimiz gençlerimizi daha sağlıklı büyütmek

“Biz göreve gelmeden önce ilçemizde belediye adına yalnızca bir tane spor kompleksi vardı” diye sözlerine başlayan Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, “Hedefimiz gençlerimizi daha sağlıklı büyütmek. Çocuklarımızı kötü alışkanlıklardan uzaklaştırarak sporu sevdirmek. Bunun için çalışıyoruz. 6 yıl içerisinde Hacı Sabancı tesisimizi baştan aşağı yeniledik, üstüne hiçbir ilçenin sahip olmadığı 2 tane daha yüzme havuzu ve spor tesisini ilçemize kazandırdık, yapmaya da devam edeceğiz” dedi.

Yaşar’ın Batıkentlilere 2 ayrı müjdesi de vardı. Yakın zamanda Batıkent’in Yenimahalle Merkezdeki Hasan Doğan Stadı gibi tam donanımlı bir stada kavuşacağını açıklayan Yaşar, “1., 2. Lig takımları da amatör kulüpler de bu stadımızın olanaklarından yararlanabilecek” diye konuştu. İlçede doğru düzgün bir kapalı spor salonu olmadığının altını çizen Başkan Yaşar, bu sene içerisinde Turgut Özal Mahallesi’ne tam teşekküllü bir arenayı da kazandıracaklarını söyledi.

İlçede, belediye bünyesinde hizmet veren 3 adet kapalı yüzme havuzu ve spor tesisinde Pilates, Zumba, Yoga, Latin dersleri, Step-Aerobik, Fitness, Aikido, Boks, Muay Thai, Crossfit, Fat Burn, yüzme kursları ve çocuk jimnastiği gibi çok sayıda branşta verilen eğitimler Yenimahallelilere şenlikte sergilendi.

Etkinlikte eğlenerek kilo verdiren zumbadan çocuk jimnastiğine, barfiks yarışmalarına kadar değişik spor dallarında ödüllü yarışmalar düzenlendi. Ayrıca; 23 Nisan yarışlarında derece yapan Yenimahalle Belediyesi Yüzme Takımı sporcuları ile küçükler yüzme şenliğinde derece yapan minik sporcular Yenimahallelilere tanıtıldı. Şenlik Başkent'in sevilen rock grubu Sırmalı’nın verdiği konserle son buldu.

Öğretmenler Lokali Batıkent’te hizmete girdi

Batıkent / 08.06.2015

Batıkent'e 15 bin kitaplık kütüphane

Batıkent / 31.05.2015

Batıkent'te iki park daha açıldı

Batıkent / 25.05.2015

Yakacık Mesire Alanı genişlemeye devam ediyor

Ankara / 19.05.2015

19 Mayıs'ta 75. Yıl Hipodromu'nda şenlik var

Batıkent / 16.05.2015