13.12.2014

Batıkent Admin
tarafından eklendi

2258
görüntüleme

MEB MTSAS Ehliyet Sınav Soruları ve Cevapları Açıklandı mı?

MEB MTSAS Ehliyet Sınav Soruları ve Cevapları Açıklandı mı?
Yılın son ehliyet sınavı yapıldı. Bu yıl 9.kez ve son kez yapılan Motorlu Taşıtlar Sürü Adayı sınavı (MTSAS) MEB tarafından gerçekleştirildi. Sınav soru ve cevaplarının ise sınavın ardından meb.gov.tr aresi üzerinden açıklanması beklenmektedir.
 
Bugün yapılan Ehliyet yazılı sınavında Motor, İlkyardım ve Trafik derslerinden sınav gerçekleştirildi. Sınav sonuçlarını ise adaylar sınavın ardından MEB MTSAS bölümünü takip edrek öğrenebilirler. 
 
Ehliyet sınavında sonuçlar ise yaklaşık 10 gün sonra açıklanmaktadır. Sınav sonuçlarının ise bu bilgi doğrultusunda 23 Aralık 2014 Salı tarihinde açıklanması beklenmektedir.
 
SINAV SAYISI 6'YA İNDİ
 
2014 yılında yılda 9 kez yapılan motorlu taşıt sürücü kursiyerleri sınav sayısı bu yıl 6’ya indirildi. Kursiyer, en fazla 4 (dört) yazılı, 4 (dört) uygulama sınavına girme hakkına sahip. Teorik derslerin sınavlarında başarılı olup direksiyon eğitimi dersi sınavlarında dört dönem sonunda da başarısız duruma düşenler, istemesi hâlinde aynı kursta ilan edilen direksiyon eğitimi dersinin ücretini ödemek ve sertifika sınıfında belirtilen sayıda direksiyon eğitimi dersi almak kaydıyla dört dönem daha sınava girebilecek.
 
Teorik derslerin sınavından dört dönem sonunda, direksiyon eğitimi dersi sınavında ise ikinci dört dönem sonunda da başarısız duruma düşenler, kayıt işlemlerini tamamlamak ve ücretlerini ödemek suretiyle kurslara yeniden kayıt yaptırabilecek.
 
YENİ EHLİYET SİSTEMİ
 
Türkiye'de her yıl binlerce kişinin ölümü, onbinlerce kişinin yaralanması ve ulusal ekonomiye büyük zarar veren trafik kazalarının önlenmesi ile trafikte AB standartlarına uyum sağlamayı amaçlayan İçişleri Bakanlığı, Karayolları Trafik Kanunu'nda önemli değişiklikler içeren yasa taslağı hazırladı.
 
Taslak, sürücü belgesi almak için 2 yıllık deneme süresi uygulanmasını, sürücü belgelerinin sınıflarının AB'ye uygun hale getirilmesini, mevcut sürücü belgelerinin değiştirilmesini, trafik kazalarına polis yerine sigorta şirketlerinin eksperlerinin bakmasını öngörüyor.
 
İçişleri Bakanlığı'nın hazırladığı ve ilgili bakanlıkların da görüşüne sunulan taslak, sürücü belgelerinin sınıflarının AB ülkelerine uygun olarak yeniden sınıflandırılmasını öngörüyor. Bu durumda, römorklu otomobil kullananlar ''BE'', TIR ve römorklu kamyon sürücüleri ''CE'' sınıfı belgeler kullanacaklar. Otobüs, midibüs, minibüs, römorklu minibüs kullanıcılarının ehliyetlerinin sınıfı ''D'', ''D1'', ''D1E'', ''DE'' olarak; traktör sürücülerininki ''f'', iş makinesi sürücülerininki ''g'', sakat ve hastaların kullandığı özel tertibatlı olarak imal edilen motosiklet ve otomobil sürücüleri ise ''h'' sınıfı ehliyet taşıyacaklar.

Kaynak : Ajanslar

Ankara’yı kim süsleyecek

Ankara / 13.12.2014

Yenimahalle ve ÇEVKO el ele

Batıkent / 12.12.2014

Yenimahalle Mevlana’yı yad etti

Batıkent / 10.12.2014

Ankara'da çok sayıda ATM'de düzenek bulundu!

Ankara / 03.12.2014

Ankapark'a giriş ücreti ne kadar olacak?

Ankara / 01.12.2014