19.09.2017

Batıkent Admin
tarafından eklendi

9247
görüntüleme

Mamak iptal, yeni otogar Etimesgut’a

Mamak iptal, yeni otogar Etimesgut’a

Mamak’a taşınması planlanan ancak mahkeme kararıyla iptal edilen yeni otogar için Büyükşehir, otobüs firmalarıyla anlaştı. Proje için Etimesgut’ta arazi arayışı devam ediyor

Büyükşehir Belediyesi, AŞTİ'yi Mamak'a taşımak için 93 bin metrekarelik alanı 3'lü konsorsiyuma ihale ederek proje için ilk adımı atmıştı. İhalenin ardından 2 yıl içerisinde tamamlanması planlanan yeni otogar, Ankara Şehirlerarası Otobüs İşletmeleri Acenteleri Derneği'nin açtığı davanın ardından mahkeme kararı ile iptal edilmişti. Kararın ardından otobüs işletmecileri ile görüşen Büyükşehir yetkilileri, proje için yeni bir alan üzerinde çalışmaya başladı.

YER ARANIYOR
Başkent kamuoyunun merakla beklediği otogar projesinin yeni yeri de bu görüşmelerin ardından netleşmeye başladı. SABAH Ankara'nın edindiği bilgilere göre otobüs firmaları otogarın, şehrin doğu yakası olan Mamak bölgesi yerine kentin güneybatı aksına taşınmasını talep etti. Bu talebi dikkate alan Büyükşehir, yeni otogar için Etimesgut ilçesi sınırlarında yeni yer arayışına başladı. Büyükşehir Belediyesi, aralarında Hazine arazilerinin de bulunduğu birçok alan üzerinde çalışmalarını yürütüyor.

EN ÇOK OTOBÜS İKİ YÖNDEN
Ankara Şehirlerarası Otobüs İşletmeleri Acenteleri Derneği'nin yeni otogarın bu aksta inşa edilmesini istemesinin en önemli sebebi, AŞTİ'ye giriş çıkış yapan otobüslerin daha çok Konya ve Eskişehir aksından gelmesi… Yapılan görüşmelerin ardından otogarın Konya Yolu ve Eskişehir Yolu'na yakın bir yere yapılması gündeme geldi. Büyükşehir, konu ile ilgili nihai kararını önümüzdeki günlerde verecek.

Kaynak : Sabah

Ankara Parkları İçin Yeni Karar! Acil Durum Butonu Geliyor

Ankara / 15.08.2017

Ostim'de film gibi ATM soygunu!

Batıkent / 09.08.2017

2018’de Başkent'i taşıyacak

Ankara / 07.08.2017

Batıkent'te 3 Yeni Park Daha Açılışa Hazır

Batıkent / 31.07.2017

Başkent Oto Sanayi’nde görüntü kirliliğine son

Batıkent / 28.07.2017