14.10.2015

N. Emre Akdemir
tarafından eklendi

3735
görüntüleme

Bomba paniği raylarda yürüttü

Bomba paniği raylarda yürüttü

Ankara Garı’nın önünde geçtiğimiz cumartesi meydana gelen hain terör saldırısının ardından Başkent alarma geçti. Metro istasyonunda bomba ihbarı yaplıması üzerine paniğe kapılan vatandaşlar rayların üzerinde yürüdü. Metro girişlerinde ve istasyon içlerinde K-9 köpekleri ile önlemler alındı.

Ankara Metrosu Törekent istasyonunda önceki akşam yapılan bomba ihbarının ardından, Batıkent ile OSB-Törekent arasındaki seferler karşılıklı olarak durduruldu. Bu sırada Törekent yönüne aktarma yapmak için Batıkent istasyonunda bekleyen vatandaşlar arasında panik yaşandı. Eryaman, Sincan gibi uzak mesafelere devam edecek olan yolcular, alternatif ulaşım sağlamak üzere yaya çıkışını kullanarak istasyonu terk etti. Batı Merkez istasyonuna gidecek yolcular ise tren yoluna inerek rayların kenarından yürümeye başladı. Çevredekilerin şaşkın bakışları arasında metro güzergahında ilerleyen yolcuları görüntüleyen vatandaşlar, ilginç fotoğrafları sosyal medyada paylaştı. Metro hattı üzerindeki yaklaşık 1 kilometre uzunluğundaki alanı yürüyen vatandaşlar, viyadük üzerinden geçerek Batı Merkez istasyonuna ulaştı.

METRODA K-9’LU ÖNLEM
Ankara Garı’nın önünde geçtiğimiz cumartesi günü yaşanan, 99 kişinin hayatını kaybettiği terör saldırısı ve önceki gün Batıkent metrosundaki bomba paniğinin ardından Ankara Metrosu’ndaki güvenlik önlemleri de artırıldı. Turnikelerin ardında bekleyen çok sayıda güvenlik görevlisi yolcuların çantalarını dedektörle tek tek kontrol ederken, bazı güvenlik görevlilerinin ise metro altında özel eğitimli K-9 köpeklerle devriye gezmesi dikkat çekti.

Kaynak : Hürriyet Ankara

Çakırlar ikinci sağlık ocağına kavuşuyor

Batıkent / 05.10.2015

Turgut Özal'a iki yeni park daha

Batıkent / 26.09.2015

Batıkent sahasına kavuşuyor

Batıkent / 25.09.2015

Batıkent'te 'aktarma' isyanı

Batıkent / 24.09.2015

Batıkent'e üniversite kurulması için kanun teklifi

Batıkent / 20.09.2015