27.08.2014

Batıkent Admin
tarafından eklendi

2279
görüntüleme

Ankara'da 'ring isyanı'

Ankara'da 'ring isyanı'

Ankara'nın Sincan ve Çayyolu bölgelerindeki otobüs seferlerinin metro hatlarına yönlendirilmesiyle başlayan ring uygulamasına vatandaşlar isyan etti. Aktarma yaptıkları için daha fazla ücret ödemek zorunda kaldıklarını savunan vatandaşlar yeni düzenlemeye tepki gösterdi.

Başkent’te Sincan ve Çayyolu metro güzergahı ile aynı güzergahta olan otobüs hatları iptal oldu, metro ringlerine yönlendirilen kent sakinleri hem zaman kaybı hem de fazla ödeme yaptıkları için maddi kayba uğradıklarını iddia etti. Uygulamadan dolayı mağdur olduğunu savunan bir vatandaş şunları söyledi:


YAŞAMIMIZ ZORLAŞTI
“Büyükşehir Belediyesi’nin Sincan, Etimesgut, Eryaman, Elvankent otobüslerini kaldırıp halkı metroya yönlendirmesinden şikayetçiyim. Çift vesait çift ödeme yapıyoruz. Fatih’te oturup Tunalı Hilmi’de çalışan biri olarak ve daha önce otobüsler kaldırılmadan bile zor olan ulaşım şimdi daha da zorlaştırılmış. Kızılay-Tunalı seferi zaten 2 saati bulurken şimdi çekilmez bir hal aldı. Metro geldi denilerek Kızılay seferleri kaldırılmış ve sanki Fatih-Eryaman halkının tamamı metro istasyonu sınırı çevresinde oturuyor gibi düşünülmüş. Evimden metroya yürüme mesafesi 20 dakika olduğu için bir kere bile sabahları tercih edemedim. Şimdi önce Çayyolu Metrosu, daha sonra metro ile Kızılay oradan da Tunalı. Ne kadar kolay değil mi? Zaten zor olan yaşamımızı iyice zorlaştırmaktan başka hiçbir işe yaramayan bu uygulamayı kınıyorum.

ANKET YAPTINIZ MI
Saatlerce belediye otobüsünün gelmesini bekledim meğer yeni uygulamadan dolayı ringe dönüştürmüşler, anket yaptınız mı? Halka sordunuz mu? Bu uygulamayı kim destekliyor? Uzak yerlere gidenleri de düşünün ringler işimiz kolaylaştırmıyor derhal eski sisteme dönülsün lütfen. Otobüsleri nasıl kaldırabilirsiniz? Bizim oturduğumuz yer ve işyerim arası oldukça uzak. Metroya da vakit kaybı olduğu için gitmiyordum ama artık mecbur bıraktınız. Böyle sistem istemiyoruz herkes mağdur oluyor.”

Kaynak : Ajanslar

Beştepe Yeni Başbakanlık Binası

Ankara / 26.08.2014

Başkent turizminde kırmızı alarm

Ankara / 23.08.2014

Mahalle ringe karşı

Ankara / 23.08.2014

"Ekopark" İçin İlk Adım

Ankara / 23.08.2014

YENİMEK’te yeni dönem heyecanı

Batıkent / 22.08.2014