19.05.2015

N. Emre Akdemir
tarafından eklendi

4171
görüntüleme

Yakacık Mesire Alanı genişlemeye devam ediyor

Yakacık Mesire Alanı genişlemeye devam ediyor

Yenimahalle Belediyesi’nin ilçeye kazandırdığı Yakacık Mesire Alanı, vatandaşlara daha iyi ve kaliteli hizmet verebilmek için genişledi. 1’inci ve 2’inci etabın ardından 3’üncü etabı da vatandaşın hizmetine açan Yenimahalle Belediyesi, mesire alanına 10 bin m2 daha yeşil alan kazandırdı.

Yenimahalle Belediyesi’nin her sene Engelliler Haftası’nda geleneksel olarak düzenlediği kaynaştırma pikniği ile beraber yapılan açılışa, Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, Cumhuriyet Halk Partisi Yenimahalle İlçe Başkanı Ahmet Meşe, Yenimahalle Belediye Başkanvekili Mehmet Kartal, CHP Ankara Milletvekili Adayı Nihat Yeşil, Yenimahalle Belediye Başkan Yardımcıları Erhan Aras, Yaşar Neslihanoğlu, Başar Bal, CHP İl ve İlçe Yönetimi, Sivil Toplum Örgütleri, meclis üyeleri, muhtarlar, engelli dernekleri, engelliler ve engelli aileleri katıldı.

Açılışla birlikte engelli vatandaşlar ve aileleri için de kaynaşma pikniği düzenlenirken, gün boyunca müzik ve eğlence doruğa çıktı. Eklenen 50 adet çardak ve barbekü ile daha da geniş bir alanda piknik yapma imkanı bulan vatandaşlar, Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar’a teşekkür etti. Konserli açılışta engellilerle bol bol sohbet eden ve fotoğraf çektiren Başkan Yaşar, bir de aynı gün açılışını yaptığı 2 bin 500 m2 alana sahip gölün fıskiyelerine start verdi. Muhteşem bir görsel şovla açılan göl, Yenimahallelilerden tam not aldı.

Engelliler unutulmaz bir gün yaşadı
Sezen Yurtsever, Ersin Perçin ve Evren Çelik’in türküleriyle engellilere ve ailelerine unutulmaz bir gün yaşatan konserde konuşma yapan Yaşar, herkesin potansiyel bir engelli olduğuna vurgu yaparak, “Her sene düzenlemiş olduğumuz geleneksel engelli pikniğinde sizlerle bir arada olmaktan onur duyuyorum. Hepimiz birer potansiyel engelliyiz. Ne zaman engelli olacağımızı yüce Allah’tan başka kimse bilemez. Ama engellilere acıyarak bakmayan bir genden geliyoruz. Engelli kardeşlerimize acıyarak değil, sosyal devlette olması gereken sevgiyle bakmak gerekir. Engelsiz yaşayan vatandaşlarımızın nasıl yaşam hakkı mukaddes ise engelli vatandaşlarımızın da yaşam hakkı o kadar mukaddestir. Bugün vatandaşa daha geniş bir alanda hizmet verecek mesire alanımızı, hem de görsel bir güzellik olan gölümüzü sizlerle beraber hizmete açmanın mutluluğunu yaşıyorum. Hepinizin Engelliler Haftası kutlu olsun” dedi.

19 Mayıs'ta 75. Yıl Hipodromu'nda şenlik var

Batıkent / 16.05.2015

AOÇ Kavşağı'nda yeni heykel...

Ankara / 15.05.2015

Batıkent'in en iyi devlet okulu

Batıkent / 15.05.2015

Avrupa'nın en büyük otomotiv AVM'si Ankara'da açılıyor

Ankara / 10.05.2015

Metrolarda sorunlar bitmiyor

Ankara / 08.05.2015