15.05.2015

Batıkent Admin
tarafından eklendi

52521
görüntüleme

Batıkent'in en iyi devlet okulu

Batıkent'in en iyi devlet okulu

Batıkent'in en iyi devlet okulu
Kolejlerle yarışan okul.

Batıkent'in yeni ve gözde yerleşim yeri olan Çakırlar'da yani yeni ismiyle Turgut Özal Mahallesi'ndeyiz. 40 yıllık Batıkent tarihinde 4-5 yıllık bir geçmişi olan bir yer burası. Hal böyle olunca okullarda yeni ve az. Turgut Özal Mahallesi'nde çok yakın bir zamana kadar bir tane devlet okulu vardı.Bu ilk açılan okulun adı Mehmet Akif İnan İlkokulu ve Ortaokulu. İki okul birlikte çünkü çevrede başka devlet okulu yok. Geçen sene Turgut Özal Mahallesi'nin doğu girişi olan ivedik organize sanayii bölgesi tarafına yakın bir yerde yeni bir okul daha açıldı. Şimdi Mahalle'de iki okul var ancak Mehmet Akif İnan'a talep hala çok fazla. Okul Batıkent'in en büyük okullarından biri. 4 yıllık bir geçmişi var. 40 dersliğe sahip bu okul herkesin dilinde. 

Turgut Özal Mahallesi özellikle 2010'dan sonra ciddi bir yapılaşma sonucunda büyük bir göç aldı. Şu anda 30 bini aşkın nüfusu ile Batıkent'te en kalabalık mahalle konumunda. Sitelerin yeni ve modern olması bir çok insanın burayı tercih etmesine sebep oluyor. Burayı ziyaret edenlerin gözüne başka bir şey daha takılıyor. Adım başı Kollej var burada. Onlarca özel okul faaliyetine devam etmekte ve her sene buna bir kaç tane eklenmekte.

Bu onlarca özel okul içinde Mehmet Akif İnan'ın işi zor gibi görünsede bu dezavantajı avantaja çevirmiş görünüyor. Fiziki şartları ve eğitim kalitesiyle Batıkent'te ismi ön plana daha şimdiden çıkmış durumda.

Okul'da sizi güvenlik karşılıyor. ders zamanı içeri girmeniz mümkün değil. Sebebsiz girilmesine izin verilmiyor. Yüksek okul duvarlarını çevreleyen kameralar bir çok veliye güven verdiğine şüphe yok. Bina girişinde engelli asansörü dikkat çekiyor. Okul girişindeki büyük led göstergeli pano bir çok duyuru ve özlü sözlerin aktarılması için kullanılıyor. Okul içine girince hemen farklılığı görebiliyorsunuz. 

Koridorlar rengarenk. girişte kocaman bir duvar boyası ile resmedilmiş bir resim karşılıyor sizi. Etkili ve hoş bir güörüntüsü var. Merdivenlerde ingilizce ifadeler var her basamağa yapıştırılmış. Sanki bir özel okul içindeymiş hissi oluşuyor. Okul koridorlarının hepsi farklı bir isimde adlandırılmış. Her sokakta o isimle ilgili resimler materyaller süslüyor duvarları. Öğrencilerin el emekleri duvarlara yansımış. Okul sıradan olmaktan çıkmış renkli bir okul haline gelmiş.

Okul lavobalorı hiç bir yerde görmediğimiz kadar hijyenik. Onlarca temizlik görevlisi harıl harıl çalışıyor.Belirli periyotlarla veli ve öğrenci temsilcileriyle bir araya gelinip bilgi alışverişi ve durum değerlendirmesinde bunulunması okula başarı olarak dönüyor. Bu okulda her kategoride dereceye giren öğrenciler olduğunu öğreniyoruz. Başarı'da öğretmenlerimizin özverili çalışmaları olduğu bir gerçek. 

Sabah 07:00'den akşam 18:30'a kadar bir fabrikadan daha çok çalışıp hem ilkokul hemde ortaokul öğrencilerine (ki bu yaklaşık 2300 kişi) aralıksız eğitim vermek hiçte kolay bir şey değil. Mehmet akif İnan ilk ve orta okulu İdarecisi, Öğretmeni, personeli ve öğrencisi ile iyi bir hava yakalamışlar. Çok çalışıyorlar. Çevresindeki kollejlere yarışan bu devlet okulu çok başarılara imza atacağa benziyor.

Yakın bir zamanda okulun en önemli eksiği olan kapalı spor salonu inşaatınada başlanacağını öğreniyoruz. Eğer bu eksiklikte tamamlanırsa dört dörtlük bir okul haline gelir.

Kısacası binası, bahçesi, donanımı, öğretmen ve öğrencileriyle tercih edilen bir okul. Bunu kısa bir sürede gerçekleştirmeleride ayrı bir başarı. Bu başarının devam etmesi ve Batıkent'te ki tüm okullarımızda yapılan gayretli çalışmaların tüm Türkiye'ye örnek olmasını diliyoruz.

 

Bizi Facebook'tan takip etmek için lütfen tıklayın:

https://www.facebook.com/en.guzel.kent.Batikent

 

Kaynak : Batikent.ORG

Avrupa'nın en büyük otomotiv AVM'si Ankara'da açılıyor

Ankara / 10.05.2015

Metrolarda sorunlar bitmiyor

Ankara / 08.05.2015

Çakırlar çilesi

Batıkent / 05.05.2015

AOÇ Kavşağı'nda heykel değişti

Ankara / 30.04.2015

Trafikte kara gün

Ankara / 28.04.2015