07.01.2016

Batıkent Admin
tarafından eklendi

3315
görüntüleme

Sürücü belgesinde yeni dönem başladı

Sürücü belgesinde yeni dönem başladı

Emniyet Genel Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, 1 Ocak itibarıyla yenilenmesi işlemlerine başlanan sürücü belgeleri için vatandaşların işlemlerini kolaylaştırmak amacıyla online randevu sistemini devreye soktu.

WEB SİTESİNDEN RANDEVU AL

Buna göre, sürücü belgesi sahipleri Emniyet Genel Müdürlüğü'ne ait http://surucurandevu.egm.gov.tr  adresinden randevu talebinde bulunabilecek, il ve ilçe trafik tescil birimlerinde yeni tip sürücü belgesi işlemlerini bu yolla gerçekleştirebilecek.

YENİ TİP SÜRÜCÜ BELGELERİ 84 ÜLKEDE KULLANILABİLECEK

Yeni sürücü belgeleri için vatandaşlardan, tek hekimden alınan "sürücü olur" raporu, 1 biyometrik fotoğraf, parmak izi, sürücü belgesi değerli kağıt bedeli ile hizmet bedeli olan 15 liranın anlaşmalı bankalara yatırıldığını gösteren "ödendi" belgesi istenecek. Bu kapsamda mevcut sürücü belgeleri 5 yıl içinde yeni tip sürücü belgeleriyle değiştirilecek.

Yeni tip sürücü belgeleri, minibüs, otobüs, kamyon ve çekici sınıfları için 5 yıl, motosiklet, otomobil, traktör ve iş makinesi sınıfları için 10 yıl geçerli olacak.

Ehliyetler, bu sürenin sonunda, sürücü sağlık kontrolünden geçirilerek yeniden düzenlenecek. Yeni tip sürücü belgesini alan sürücüler trafik konvansiyonuna üye 84 ülkede araç kullanabilecek.

Kaynak : Milliyet

1940. Cadde TBMM'de soru önergesi oldu

Batıkent / 01.01.2016

Otoparktan alevler yükseldi

Batıkent / 01.01.2016

Çakırlar Kavşağı lamba bekliyor

Batıkent / 01.01.2016

Köroğlu Camii inşaatında çökme meydana geldi

Batıkent / 12.12.2015

Martta deneme yıl sonu sefer

Ankara / 07.12.2015