07.12.2015

Batıkent Admin
tarafından eklendi

2337
görüntüleme

Martta deneme yıl sonu sefer

Martta deneme yıl sonu sefer

Keçiören Metrosu’nda incelemelerde bulunan Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, hattın yüzde 99’unun tamamlandığını belirterek, “En geç 2016’nın 3’ncü çeyreğinde burayı hizmete almış olacağız. Mart ayının sonuna kadar deneme sürüşlerini başlatmış oluruz” dedi. Yıldırım metronun maliyetinin 450 milyon TL olduğunu da belirtti.

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, yapımı devam eden Keçiören Metrosu’nda incelemelerde bulundu. Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak ve bürokratlarla ilk olarak Atatürk Kültür Merkezi’ndeki istasyonu gezerek bilgi alan Bakan Yıldırım, ardından Keçören Belediyesi istasyonunda açıklamalarda bulundu. Keçiören hattını ‘en zor’ hat olarak tanımlayan Yıldırım, metronun oransal olarak yüzde 99’unun tamamlandığını kaydetti. “Ankaralılara şunun taahhüdünü veriyorum. Artık Keçiören metrosu sizin gündeminizde olmasın. Biz her türlü çalışmayı yapıp, söz verdiğimiz günde açacağız” diyen Yıldırım şunları söyledi:

800 BİN KİŞİ SEYAHAT EDECEK

“Çalışmaları yerinde tespit için buradayız. Yaptığımız incelemelerin amacı şu anda iş seviyesi olarak neredeyiz, bundan sonra yapılacak işler nelerdir? Projenin tamamlanıp, hattın hizmete alınması için gerekli tedbirler varsa bunları gözden geçirdik. Toplam uzunluk 9 kilometre 300 metre civarında. Hat hizmete girdiğinde Keçiören’den Ankara’nın merkezine tam kapasite çalıştığında günde 700-800 bin kişi seyahat edecek. Saatteki kapasite 50 bin yolcuya ulaşabilecek. Batıkent-Sincan ve Kızılay-Çayyolu hatlarını daha önce belediyeden devralmıştık ve kısa sürede 2014 yerel seçimleri öncesi açılışını gerçekleştirmiştik. Keçiören Metrosu’nu devraldığımızda işler biraz daha gerideydi. Daha çok işin başındaydık. En zor hat diyebileceğimiz bu hatta da olağanüstü yoğun bir çalışmayla, bütün hattaki istasyonlar, tüneller, alt yapı işleri hemen hemen bitme noktasına geldi. Oransal olarak yüzde 99 diyebiliriz. Bundan sonraki ufak tefek tamir eksik işlerin tamamlanması olarak yapılacak çalışmalardır.

TRAFİĞİN FARKINDAYIZ

Sinyal sistemi, elektromekanik işlerine de süratle başlanacak. Önümüzdeki yıl 2016 içerisinde de hattın hizmete alınmasının kararını verdik. Keçiörenlilerin bu hatta ne kadar ihtiyacı olduğunu biliyoruz. Özellikle Fatih Köprüsü’nde sabah ve akşam saatlerinde yaşanan yoğun trafik, Ankaralıların en büyük beklentisi bir an önce bu metronun hizmete girmesi ve karayolu şehir içi trafiğinin rahatlaması. Tüm bunların farkındayız. Önümüzde araçlarla ilgili bazı dar boğazlarımız var. Sinyal ve elektromekanik işleri ile ilgili bir yargı süreci var, iş çıkmaza girmiş ama bu projenin daha fazla gecikmesini istemiyoruz. Bu konuda B planımızı devreye sokup, 2016’nın 3’üncü çeyreğinde hizmete almış olacağız. Bundan sonraki işler inşaat işleri gibi değil. Sinyalizasyon, mekanizasyonda önünüze ne çıkacağını baştan kestiremiyorsunuz. Arkadaşlarımız gerekli çalışmaları yapacak. 1 saatlik zaman kaybına dahi müsaade etmeyeceğiz.

KEÇİÖREN METROSU GÜNDEMİNİZDE OLMASIN

Bu pazar günü Ankaralılara şunun taahhüdünü veriyorum; Artık Keçiören metrosu bundan böyle sizin gündeminizde olmasın biz her türlü çalışmayı yapıp ve söz verdiğimiz günde de burayı açacağız. Bugüne kadar verdiğimiz sözlerde nasıl gereğini yaptıysak bundan sonrada aynısını yapacağımızdan emin olabilirsiniz. Amacımız Ankaralı hemşerilerimizin hayatını kolaylaştırmak, seyahati eziyetten keyfe dönüştürmek. Bu amaçla ekibimizle beraber hummalı bir çalışma içerisine girmiş bulunuyoruz. Zaman zaman ilerlemeleri sizlerle takip edeceğiz. Yine Ankaralılara projenin gidişatı hakkında da bilgiler vermeye devam edeceğiz. Öyle zannediyorum ki önümüzdeki mart ayının sonuna kadar deneme sürüşlerini başlatmış oluruz.” 
Bakan Yıldırım metronun maliyeti ile ilgili de şöyle konuştu: “Maliyet şu anki harcamalar itibariyle 300 milyon civarında. Ama bundan sonra yapılacak işleri de dikkate alırsak bir 150 milyon daha bunun üzerine gelir. Kesin hesap yüzde beş artı eksiyle bu iş tamamlanır. 450 milyon artı eksi beş.”

AŞKIMIZ KEÇİÖREN METROSU SÖZÜNÜ DEĞİŞTİRİYORUZ

KENDİSİNE iletilen bir notla ilgili de basın mensuplarına bilgi veren Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım’ın sözleri katılımcıları güldürdü. Keçiören Metrosu ile ilgili ‘Aşkımız Keçiören Metrosu gibi olsun başlasın ama hiç bitmesin’ sözünü hatırlatan Yıldırım, “Sosyal medyada fenomen haline gelmiş bir söz var. Diyor ki; ‘Aşkımız Keçiören Metrosu gibi olsun başlasın ama hiç bitmesin’ Bunu değiştiriyoruz. Aşk için güzel bir söz ama Keçiören Metrosu için o kadar arzu ettiğimiz bir söz değil. İnsanlar arasındaki sevgi, kardeşlik, aşklar devam etsin. Ama hizmetler bir an önce yapılsın. O zaman İnsanların mutluluğu daha fazla artar kardeşliği daha fazla artar. Bu sözü değiştireceğiz 2016 sonunda artık bu söz gündemden kalkmış olacak gençler yeni bir slogan bulmaya hazırlansın” dedi. Bakan Yıldırım, “Kendisinden yeni bir söz önerisi olup olmadığı sorusuna da “Biz açalım ondan sonra söyleriz. Metroyu açmadan söylersek bir anlamı olmaz” yanıtın verdi.

Kaynak : Hürriyet

3 şeritli bulvarlarda hız sınırı ikilemi

Ankara / 26.11.2015

Batıkent'te aynı ses bugün yine duyuldu

Batıkent / 26.11.2015

Ankara Valiliği'nden duyulan patlama sesi ile ilgili açıklama

Ankara / 25.11.2015

Ankara'da patlama mı oldu? 25 Kasım 2015

Ankara / 25.11.2015

Batıkent'te esrarengiz patlama sesi

Batıkent / 25.11.2015