29.03.2015

Batıkent Admin
tarafından eklendi

2482
görüntüleme

OSTİM'e teknik kütüphane

OSTİM'e teknik kütüphane

Biriktirdiği sanayi objelerini ofisinde sergileyen OSTİM Başkanvekili Sıtkı Öztuna, ‘OSTİM Müzesi’ kurmak için çalışmalara başladığını açıkladı. Teknik bir kütüphaneye de sahip olacak müze 5 bin metrekarelik alana kurulacak.

OSTİM Başkanvekili ve ATO Meclis Üyesi Sıtkı Öztuna, OSTİM tarihinin izlerini taşıyan bir müze kuracaklarını söyledi. 1998 yılında babasının vefatından sonra kullandığı eşyaları saklamaya başladığını, bu eşyaları ofisinde sergilediğini belirten Öztuna, zaman içinde bu eşyalara, araba maketleri, pikaplar ve sanayide kullanılan aletleri kattığını söyledi.  
Ofisindeki küçük müzede, arabalar, kibrit kutuları, magnetler, rozetler, telefonlar, hesap makineleri, saatler, otel kartları ve kalemleri, yabancı ülke paraları gibi on binlerce ürünü muhafaza ettiğini aktaran Öztuna, müze çalışmalarıyla ilgili şunları söyledi:

TEKNİK KÜTÜPHANE
“OSTİM Müzesi için çalışmalarımı yoğunlaştırdım. Hayalimdeki mekan, sadece bir makine müzesi olmayacak. İnsanların günün her saatinde gelebileceği kafenin, sanayi ile ilgili teknik kitaplarla dolu kütüphanenin olduğu; sosyal bir yaşam alanı hedefliyorum. OSTİM başkanımız, müze için 5 bin metrekarelik bir arsa tahsis etti. Binayı yapmaya başladığımız zaman sadece Ankara’dan değil, diğer tüm illerdeki sanayicilerden taleplerim olacak. Bu müze için herkesin katkıda bulunacağına inanıyorum. Burada teknolojinin gelişmesinin görülmesini arzu ediyorum. Hepimiz geçmişimize sahip çıkmalıyız çünkü geçmişine sahip çıkmayan, ileriye gidemez.”

http://www.hurriyet.com.tr/ankara/28583310.asp

Metro'nun dibinde yol çöktü

Ankara / 28.03.2015

Doğalgaza zam yapılacak mı?

Gündem / 27.03.2015

6 yılını anlattı, yeni projeleri açıkladı

Ankara / 26.03.2015

"AVM’ler ülkeye çağ atlattı"

Ankara / 18.03.2015

Metroda sabah şoku

Batıkent / 17.03.2015