30.08.2015

N. Emre Akdemir
tarafından eklendi

2804
görüntüleme

Işıksız bulvarda eylem hazırlığı

Işıksız bulvarda eylem hazırlığı

Yaklaşık 8 kilometre uzunluğundaki Batı Bulvarı’nın sadece giriş ve çıkış bölümlerinde bulunan trafik ışıklarının yetersiz kaldığını savunan bölge sakinleri, yerleşim yerlerine yakın alanlara alt geçit yapılmasını talep etti.

Daha önce defalarca yaptıkları başvuruların yanıtsız kaldığını belirten vatandaşlar, çözüm üretilmemesi durumunda eylül ayında yolu trafiğe kapatıp, oturma eylemi yapacaklarını söyledi. Geçtiğimiz yıl emekli öğretmen Aysel Can’nın hayatını kaybetmesi üzerine, Büyükşehir Belediyesi’ne alt geçit için başvuruda bulunan İnönü Mahallesi Muhtarı Sema Deniz, yoldaki güvenlik önlemlerinin yeterli olduğu, cevabını aldığını ifade etti.

‘YOLU TRAFİĞE KAPATACAĞIZ’

Bölge halkının durumdan rahatsız olduğunu kaydeden Deniz, “İnsanlar çocuklarıyla karşıdan karşıya geçiyor, tüm mahalle, özellikle bulvar çevresindeki site sakinleri, yalnızca bir okulun önüne konan ışıkla mı güvenli şekilde karşıya geçecek? Yaya geçitleri yeterli değil. Acil olarak buraya sinyalizasyon çalışması ve alt geçit yapılması gerek” dedi. Bulvar çevresinde yaşayan halksa iş çıkış saatlerinde karşıya geçmekte zorlandıklarını ifade etti. Karşıda alışveriş merkezi, fırın, okul ve hastanenin bulunduğunu söyleyen bir mahalle sakini, “İnsanlar ölüyor, hala bir şeyler düzelmiyor. Eylül ayında yolu trafiğe kapatıp, oturma eylemi yapacağız” diye konuştu.

Kaynak : Hürriyet Ankara

Çakırlar’da kavşak çilesi

Batıkent / 19.08.2015

Ankara Bulvarı trafiğe kapatılacak

Ankara / 11.08.2015

Ankara’da Havaş seferleri tekrar başladı

Ankara / 10.08.2015

Açık Hava Sinema Günleri başlıyor

Ankara / 01.08.2015

Batıkent’te Müzikli Geceler

Batıkent / 31.07.2015