14.01.2015

N. Emre Akdemir
tarafından eklendi

2625
görüntüleme

Çayyolu metrosu yine arızalandı

Çayyolu metrosu yine arızalandı

Çayyolu metrosu 12 Ocak Pazartesi günü akşam saatlerinde arızalandı. Konu ile ilgili Ankara Hürriyet'in haberi şöyle:

Çayyolu metrosu, önceki akşam yine arızalandı. “Teknik bir arızadan dolayı Çayyolu metro seferleri iptaldir” anonsunun ardından seferler iptal edildi. Ulaşım, ring otobüsleriyle sağlandı.

‘Teknik bir arızadan dolayı Çayyolu metro seferleri iptaldir’

Çayyolu metrosu önceki gün saat 19.00 sıralarında arızalandı. Kızılay istasyonunda kapıları kapatılıp, seferleri durdurulan metro için, “Teknik bir arızadan dolayı Çayyolu metro seferleri iptaldir” anonsu yapıldı. Yapılan anonslar ve güvenlik görevlilerinin yardımıyla tahliye edilen vatandaşların ulaşımı, Bakanlık EGO otobüs durağı ve Milli Kütüphane istasyonu arasında sefer yapan ring otobüsleriyle sağlandı. Ring otobüsleriyle taşınan Başkentliler, yolculuklarına Milli Kütüphane istasyonundan devam etti. 
Seferlerin iptal olduğunu duyan Başkentliler ise geçtiğimiz yıl açılan metroda yaşanan sorunların bitmek bilmediğini belirterek, duruma tepki gösterdi.

TAHLİYE SÜRECİ SIKINTILI OLDU

Kızılay istasyonundan anonsu duyduktan sonra çıkan ve yolculuğuna ring otobüsüyle devam eden üniversite öğrencisi Emre T., şunları söyledi:
“Yoğun bir günün ardından evime gitmek için metroyu tercih ettim ama kapıları kapalı, seferleri iptal edilen bir metroyla karşılaştım. Yapılan anonslarla ring otobüslerine yönlendirildik. Daha önce o durağı kullanmamış insanlar için tahliye süreci çok sıkıntılı oldu. Diğer insanları bilmiyorum ama ben evime yarım saat gecikmeli ulaşabildim.”

GÖKÇEK’E TWEET ATTILAR

Metrodaki arıza sebebiyle ring otobüslerine binmek ve istasyon değiştirmek zorunda kalan Başkentliler, tepkilerini sosyal medya üzerinden de sürdürdü. Bazı kullanıcıların Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’i de etiketlediği Twitter’daki paylaşımlardan birkaçı şöyle:
@altuggurkaynak: Milli Kütüphane-Kızılay arası metro çalışmıyor! İnsanlar otobüslerle taşınacakmış. Kızılay tarafından duman geliyordu. Bilgisi olan?
@chipilcik: Milli Kütüphane önünden bildiriyorum, burada tam bir toplu taşıma faciası yaşanıyor!!!
@komurly: Melih Bey metro bozuldu yollarda kaldık.

METRO ŞIPIR ŞIPIR

Seferlerine dün sabah başlayan metroyla ilgili Başkentlilerin şikayetlerinden biri de rayların orta kısmında biriken sarı renkteki su oldu. Vatandaşların lağım suyu iddiası üzerine harekete geçen Ankara Hürriyet, Söğütözü istasyonunun tünel girişinin üst kısmından raylara su damladığını fotoğrafladı.

Çayyolu metrosu 3 hafta önce de enerji sorunu nedeniyle arızalanmıştı.

Kaynak : http://www.hurriyet.com.tr/ankara/27960131.asp

Batıkent'te bomba alarmı

Batıkent / 13.01.2015

Asfalt Paraları İle İlgili Yeni Gelişme!

Ankara / 13.01.2015

Toplu taşımada indirim beklentisi

Ankara / 11.01.2015

Ankara metroda sınıfta kaldı

Ankara / 11.01.2015

Batıkent'te Mustafa Ceceli konseri

Batıkent / 10.01.2015