13.01.2015

Batıkent Admin
tarafından eklendi

9599
görüntüleme

Asfalt Paraları İle İlgili Yeni Gelişme!

Asfalt Paraları İle İlgili Yeni Gelişme!

Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi…

1. Bu yılbaşından itibaren dökülen ve dökülecek asfaltlardan “Asfalt katılım bedeli” alınmayacak.

2. Bugüne kadar dökümü gerçekleştirilen veya vatandaşlara tebliğ edilen asfalt paralarının ise; peşin ödemelerde 1 yıl, taksitli ödemelerde 5 yıl süre ile ertelenmesi, bu ertelemelerden dolayı da faiz alınmaması yönündeki Başkanlık yazısı oy birliği ile kabul edildi.

Ankara Büyükşehir Belediyesi Haber Merkezi’nden yapılan açıklamada “Asfalt katılım bedeli” ile ilgili kararlar alındığı bildirildi.

Açıklamayı aynen yayınlıyoruz.

-BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE MECLİSİ…

-ASFALT KATILIM PAYLARINDA YENİ DÖNEM…

-BAŞKAN GÖKÇEK BAŞKANLIĞI’NDA TOPLANAN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE MECLİSİ’NDE, BU YILDAN İTİBAREN DÖKÜLECEK ASFALTLARDAN KATILIM PAYI ALINMAMASINA KARAR VERİLDİ

-DAHA ÖNCE DÖKÜLEN VEYA TEBLİĞ EDİLEN KATILIM PAYLARININ İSE VATANDAŞLARIN LEHİNE YENİDEN DÜZENLENEREK, PEŞİN ÖDEMELERDE 1 YIL, TAKSİTLİ ÖDEMELERDE İSE 5 YIL SÜRE İLE ERTELENMESİ KARARLAŞTIRILDI

Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi’nde, yasa gereği (2464 Sayılı Belediye Gelirleri Kanunu 86-94. maddeleri) alınan asfalt katılım paylarının, bu yıldan itibaren dökümü yapılacak olan asfaltlardan alınmaması kararlaştırıldı.

Toplantıda ayrıca, bu yıl başına kadar dökümü yapılan veya vatandaşlara tebliğ edilen katılım bedellerinde de düzenlemeye gidilerek, peşin ödemelerde 1 yıl, taksitli ödemelerde ise 5 yıl erteleme getirildi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, geçtiğimiz günlerde katıldığı 17 radyonun ortak canlı yayınında, konuyla ilgili çalışma yaptıklarını ifade ederek, yasa gereği toplanan asfalt katılım paylarının alınmaması için Belediye Meclisi’nde karar almayı düşündüklerini kaydetmişti.

-ASFALT KATILIM PAYINDA YENİ DÖNEM
Başkan Gökçek başkanlığında gerçekleştirilen Büyükşehir Belediye Meclisi toplantısında, 2464 sayılı Belediye Gelirleri Kanununu 86-94. maddeleri gereğince vatandaşlardan alınması zorunlu olan “Yol Harcamalarına Katılma Payı” için yeni kararlar alındı.

Büyükşehir Belediyesi Meclisi’nde, “Asfalt katılım bedeli” olarak toplanan paraların bu yılbaşından itibaren dökümü gerçekleştirilen ve gerçekleştirilecek asfaltlardan alınmaması yönünde karar alınırken, yine aynı kapsamda bugüne kadar dökümü gerçekleştirilen veya vatandaşlara tebliğ edilen asfalt paralarının ise; peşin ödemelerde 1 yıl, taksitli ödemelerde 5 yıl süre ile ertelenmesi, bu ertelemelerden dolayı da faiz alınmaması yönündeki Başkanlık yazısı oy birliği ile kabul edildi.

-“ASFALT KATILIM PAYI ALMADIĞIMIZ İÇİN HAKKIMIZDA SORUŞTURMA AÇILDI”

Asfalt katılım payı ile ilgili olarak kamuoyunda ciddi bir tartışma yaşandığını ve vatandaşların “Asfalt Katılım Payı”ödemek istemediklerini ifade eden Başkan Gökçek, daha önceki dönemlerde asfalt katılım payı almadıklarını, buna karşın, Belediye Meclisi'nde MHP grubunun vermiş olduğu önerge üzerine Büyükşehir Belediyesi bürokratları hakkında soruşturma açıldığını, bundan dolayı da kanunu uygulamak zorunda kalarak asfalt katılım paylarını almak zorunda kaldıklarını söyledi.

İçişleri Bakanlığı tarafından açılan tahkikat sonucunda Asfalt Katılım Paylarının alınmaması nedeniyle, konuyla ilgili bürokratlardan bu paranın alınması yönünde rapor bulunduğunu belirten Başkan Gökçek, bu sebepten dolayı da memurların bu dönemde asfalt paralarını bütün Ankara’ya tebliğ ederek, görevlerini yerine getirdiklerini, aksi taktirde görevlerini kötüye kullanmış olacaklarını kaydetti.

Aynı sıkıntının tüm belediyelerde özellikle Yenimahalle Belediyesi’nde de yaşandığını dile getiren Başkan Gökçek,“Bunun araştırmasını yaptık. Ve bulduğumuz netice şu; Bakanlar Kurulu Kararı ile eğer belediye meclisi faiz almadan 5 seneliğine bu işi ertelemek ve taksitlerin 5 yıl içersinde verilmesini isterse, Bakanlar Kurulu da Meclisin bu teklifini kabul ederse, böyle bir erteleme gündeme gelebiliyor. Ayrıca yeni bir kanun hazırlığı var. Bunun içinde ‘asfalt parasının kalkması’ da düşünülüyor. Bu durumda bizde zaman kazanmış olacağız. Kanun diyor ki; peşin ödemelerin 1 yıl ertelenmesi, taksitli ödemelerin 5 yıl ertelenmesi yönündedir” diye konuştu.

-TEBLİĞ EDİLEN PARALARDA VATANDAŞ LEHİNE DÜZENLEME
Bir diğer konunun, çıkan bir kanun maddesi olduğunu, ona göre de bu paranın alınıp alınmamasının tamamen Meclisin kararına bırakıldığına dikkat çeken Başkan Gökçek, şunları söyledi:

“Bu karara istinaden Ocak 2015 yılından itibaren asfalt katılım paylarını artık vatandaştan almayalım dedik. Geriye dönükte Mecliste karar alınabilir, ama bu yasal olmaz. Çünkü artık bu belediyenin kasasına girmiş, gelir olarak görülüyor. Bizim belediye gelirlerini de yasal bir dayanağı olmadan iptal etmek gibi yasal bir hakkımız yok. O nedenle alınan paraları geri veremiyoruz.”

Başkan Gökçek konuşmasında, asfalt katılım payları ile ilgili olarak daha önce dökümü yapılan veya vatandaşlara tebliğ edilen mevcut ödemelerin 1 yıl, taksitli ödemelerin 5 yıl ertelenmesinin yapılacağını, ayrıca 2015 yılından itibaren dökülecek olan asfaltlar için Ankara Büyükşehir Belediyesi olarak vatandaştan katılım bedeli alınmayacağını söyledi.

-“YASA DEĞİŞİKLİKLERİ İÇİN HAZIRLIK YAPILIYOR” 
Belediye Meclisi’nde görüşülen bir diğer madde de Büyükşehir Belediyesi’nin verdiği hizmetlere istinaden söz konusu hüküm çerçevesinde Belediye Meclisi’nin kararıyla yol harcamalarına katılma payı alındığı belirtilerek, konuya ilişkin TBMM’de yasa değişiklikleri hazırlıkları yapıldığı ifade edildi.

Yazıda, bu yıldan itibaren dökümü yapılan veya vatandaşlara tebliğ edilen katılım bedellerinde düzenlemeye gidilerek, peşin ödemelerde 1 yıl, taksitli ödemelerde 5 yıl süre ile ertelenmesi, bu ertelemelerden dolayı da faiz alınmaması teklif edildi.

Başkanlık yazısının okunmasının ardından Meclis üyeleri konuya ilişkin grupları adında görüşlerini dile getirdiler. Daha sonra Mecliste görüşülen gündem maddesi, tüm üyelerin “evet” oyu ile karara bağlandı.

ankara büyükşehir belediyesi asfalt paraları, ankara asfalt parası, ankara asfalt, ankara cadde asfalt, asfalt parası, batıkent asfalt parası

Toplu taşımada indirim beklentisi

Ankara / 11.01.2015

Ankara metroda sınıfta kaldı

Ankara / 11.01.2015

Batıkent'te Mustafa Ceceli konseri

Batıkent / 10.01.2015

Batıkent'te kar keyfi

Batıkent / 10.01.2015

Batıkent'te sokak hayvanlarına vefa

Batıkent / 09.01.2015