11.11.2019

Batıkent Admin
tarafından eklendi

75820
görüntüleme

Batıkent Çakırlar'da Ağaç Dikme Etkinliği Gerçekleştirildi.

Batıkent Çakırlar'da Ağaç Dikme Etkinliği Gerçekleştirildi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan, 81 ilde eş zamanlı gerçekleştirilen "11 Milyon Ağaç; Bugün Fidan, Yarın Nefes" kampanyası kapsamında Ankara'nın Yenimahalle ilçesindeki Batıkent Çakırlar mevkiinde düzenlenen programa katıldı.

Saat 11. 11'de Cumhurbaşkanı Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan, Tarım ve Orman Bakanımız Bekir Pakdemirli ve Eşi Ahu Pakdemirli ile birlikte, diktiği fidan ile 11 milyon ağaç için ilk kazmayı vurdu.

Diktiği fidana cansuyu vermeyi de ihmal etmeyen Cumhurbaşkanı Erdoğan daha sonra etkinlik kapsamında bir konuşma yaptı.

''HEDEFİMİZ ZÜMRÜT YEŞİLİ BİR TÜRKİYE FOTOĞRAFI''

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ''11.11.2019 tarihinde saat 11.11'de toplam 11 milyon fidan ve ağacı geleceğe nefes olması ümidiyle toprakla buluşturuyoruz. Hedefimiz zümrüt yeşili bir Türkiye fotoğrafı ortaya çıkarmaktır. Bu fidanların hayırlara vesile olmasını Rabbimden niyaz ediyorum'' ifadelerini kullandı.

''GELECEĞE NEFES SEFERBERLİĞİ DÜNYAYA ÖRNEK OLACAK BİR KAMPANYA''

Geleceğe nefes seferberliğinin gördüğü yüksek ilgiyle hedeflerini aşarak dünyaya örnek olacak bir kampanyaya dönüştüğünü belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Rekorumuz bugün Guinness Rekorlar Kitabı yetkilileri tarafından Çorum'dan takip edilecek ve kayıtlara geçirilecektir. Milletimizin özellikle gençlerimizin ve çocuklarımızın kampanyaya ilgisi bu tarihin ve saatin önümüzdeki yıllarda da 'ağaç günü' olarak değerlendirilmesi fikrini ortaya çıkardı. Biz de bu fikri destekledik ve 11 Kasım'ın Milli Ağaçlandırma Günü olarak ilan edilmesiyle ilgili Cumhurbaşkanlığı kararını geçtiğimiz hafta imzaladım. Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren 11 Kasım Milli Ağaçlandırma Günü'nün ülkemize, milletimize, gençliğimize, çocuklarımıza hayırlı olmasını diliyorum. İnşallah bundan sonra her yıl milletimiz takvimler 11 Kasım'ı ve saatler de 11.11'i gösterdiğinde fidan dikmek üzere belirlenen alanlarda olacaktır" diye konuştu.

''NE KADAR AĞAÇ DİKERSEK, GELECEĞE O KADAR MİRAS BIRAKIRIZ''

Dede Korkut'un ağacı "Ağaç ağaç dersem sana arlanma ağaç, Mekke ile Medine'nin kapısı ağaç, Musa Kelimin asası ağaç, büyük büyük suların köprüsü ağaç, kara kara denizlerin gemisi ağaç, Zülfikar'ın kını ile kabzası ağaç" ifadeleriyle anlattığını ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, "İşte bugün burada diktiğimiz fidanların her birinin ileride nerede, hangi hayırlı iş için kullanılacağını şimdiden bilemeyiz. Onun için ne kadar çok ağaç dikersek geleceğe o kadar büyük miras bırakmış oluruz" diye konuştu.

''17 YILDA TOPLAM 4,5 MİLYAR FİDANI TOPRAKLA BULUŞTURDUK''

Cumhurbaşkanı Erdoğan, son 17 yılda 4,5 milyar fidanın toprakla buluştuğuna da dikkati çekti; ''Tabiatı sadece korumakla kalmayıp geliştirerek bizden sonraki nesillere bırakmanın çabası içerisindeyiz. 17 yılda toplam 4,5 milyar fidanı toprakla buluşturduk. Bizim yeşil sevgimizi, ağaç hassasiyetimizi, çevre hassasiyetimizi kimsenin terazisi ölçmeye yetmez'' dedi.

İlgili Haberler
Özel Haber

BELKO AIR Servisleri Batıkent'te. Batıkent içine 4 durak...

Batıkent / 03.09.2019

Batıkent Aselsan Meslek lisesine ilk kez yüzde 1'lik dilimden öğrenci yerleşti

Batıkent / 23.07.2019

Özel Haber

Aselsan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Batıkent'te açılıyor

Batıkent / 20.07.2019

Açık hava sinema günleri ve yaz konserleri başlıyor

Batıkent / 25.06.2019

Batıkent’te onlarca köpek zehirlendi, 7 köpek hayatını kaybetti

Batıkent / 09.04.2019