09.04.2019

Batıkent Admin
tarafından eklendi

87809
görüntüleme

Batıkent’te onlarca köpek zehirlendi, 7 köpek hayatını kaybetti

Batıkent’te onlarca köpek zehirlendi, 7 köpek hayatını kaybetti

Batıkent’te onlarca köpeğin zehirlenerek katledildi. Görünüm’den Cengiz Mert Aksekili’nin haberine göre Turgut Özal Mahallesi’ne beyaz bir minibüsle gelen iki kişi köpeklere zehirli et dağıttı.

Zehirlenen köpeklerin cansız bedenleri gören Batıkentliler sokakta toplanmaya başladı. Yurttaşlar hâlâ hayatta olan köpekleri araçlarına alarak kliniklere götürdü. Zehirlenen 25 köpekten 7 tanesinin öldüğü öğrenildi.

Olay yerine gelen veteriner hekim Şevki Gök, etrafta bulunan et parçalarının bir maddeye bulanmış halde olduğunu, etlere karıştırılan zehrin köpekler üzerinde 15 dakikada etki gösterdiğini kaydetti.

Hayvanların Yaşam Hakları Konfederasyonu (HayKonfed) Ankara Temsilcisi Haydar Özkan olay yerine açıklamalarda bulundu. Özkan, 5199 sayılı yasanın çıkarılarak bu tür katliamların önüne geçilmesi gerektiğini belirterek “Devlet yetkililerine sesleniyoruz, sayın Cumhurbaşkanımız, sayın Bakanlarımız biz sizlere defalarca şunu söyledik, hayvan ölümlerinin tükenmesi için, bu hayvan katliamlarının bitmesi için lütfen ellerinizi vicdanlarınıza koyun, kanun tasarısını bu hayvanların öldürülmeyeceği şekilde meclisten geçirin. Seçim dediniz seçim de bitti, muhalefeti iktidarı bir araya gelerek artık 5199 nolu yasayı bu hayvan katliamlarının olmayacağı şekilde düzenleyin” dedi.

Hayvanları katledenlerin gerekli cezayı alması gerektiğini belirten Özkan “Bu olayın Yenimahalle Belediyesi’yle ilgisi yok ama Türkiye’nin her yerinde belediyeler yüzlerce hayvanı katlederken belediyelerin ceza kapsamına alınması gerekiyor. Vatandaş eğer ki hayvanı katlediyorsa vatandaşa da gerekli cezaların verilmesi gerekiyor” dedi.

Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkanı Mansur Yavaş, Twitter hesabından yaptığı paylaşımla Zabıta ve Sağlık Daire Başkanlığı’nın görevlendirildiğini duyurdu.

Özel Haber

Havaş servisleri değişen durağı ile yeniden Batıkent'te!

Batıkent / 14.02.2019

Özel Haber

Batıkent'in 2018 nüfusu belli oldu

Batıkent / 02.02.2019

Toplu taşımada kampanya

Ankara / 02.01.2019

HAVAŞ servisleri artık Batıkent'ten geçmeyecek

Batıkent / 31.10.2018

Yenimahalle Belediyesi Ambalaj Atığı Toplama Programı

Batıkent / 03.10.2018